Xperia M5 güncelleme aldı: Android 5.1 Lollipop

Sony Xperia M5 güncelleme

Sony Xperia M5 güncelleme alarak yeni sürüme kavuştu. Güncelleme hem bir sürüm yükseltti hem de güvenlik iyileştirmeleri getirdi.

Ülkemizde de satışta olan Sony Xperia M5 modeli kısa bir süre önce güncellendi. Xperia M5 güncelleme ile Android 5.1 Lollipop sürümüne kavuştu. Telefona Marshmallow beklenirken gelen bu güncelleme kullanıcıları üzdü. Telefonun teknik özellikleri Marshmallow için uygun olsa da şimdilik Android 5.1 Lollipop geldi.

Sony Xperia M5 güncelleme

Xperia M5 güncelleme detayları

Android işletim sisteminin Ocak ayı güncellemeleri kapsamında Sony, uygun fiyatlı modeli Xperia M5’i unutmadı. Xperia M5 ve Xperia M5 Dual (çift SIM kartlı model) yeni güncelleme ile Android 5.1 Lollipop sürümüne kavuştu. Yaklaşık 600 MB boyutundaki güncelleme dünya genelinde dağıtıma çıkmaya hazırlanıyor. Eğer güncelleme henüz cihazınıza ulaşmadıysa, ROM dosyasını indirerek kendiniz el ile kurulum yapabiliyorsunuz.

Söz konusu güncellemelerin dünya geneline yayılması Şubat ayı sonuna kadar sarkacak. Dolayısıyla henüz cihazınız güncelleme almadıysa bir süre beklemeniz gerekiyor. Xperia M5 için 30.1.A.1.33, Xperia M5 Dual için ise 30.1.B.1.33 yapım numaralarıyla dağıtılan yeni yazılım SmartWatch 3 desteği de içeriyor.

Artık asıl merak konusu Xperia M5 güncelleme sürecinin bitip bitmediği. Çünkü Xperia M5 teknik olarak Android 6.0 Marshmallow sürümü ile uyumlu. Bakalım Sony bu model için tekrar karşımıza çıkacak. Güncelleme ile ilgili ekran alıntılarına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

Sony Xperia M5 güncelleme

HTC One M10 için beklenen 5 özellik!