Sony, Xperia Z5 güncelleme hatasını düzeltiyor

xperia

Geçtiğimiz ay dağıtılmaya başlanan Android 7.0 Nougat güncellemesiyle birlikte ortaya çıkan sorunlar için Sony söz verdi. Xperia Z5 güncelleme hataları düzeltilecek.

Sony, son dönemde satışa sunduğu telefonları için Android 7.0 Nougat dağıtımına geçtiğimiz ay başlamıştı. Android 7.0 Nougat’a yükseltilen cihazlar arasında geçtiğimiz sene satışa sunulan Xperia Z5 ailesi de bulunuyordu.

Güncellemenin yayınlanmasından kısa süre sonra Xperia X5 kullanıcıları, işletim sisteminin telefonun bazı ayarlarını bozduğu yönünde iddialarda bulundu. Özellikle gelen aramalarda karşı tarafın sesinin duyulması konusunda önemli bir sıkıntı mevcuttu. Çünkü en çok bu yönde şikayetler geliyordu.

Bu konu hakkında bir süre sessiz kalan Sony yetkilileri, sonunda bir açıklama yapma gereği hissettiler. Android 7.0 Nougat güncellemesi ile aramalarda ortaya çıkan ses probleminin varlığını kabul eden yetkililer, bu sorunun çözülmesi için ek bir yazılım üzerinde çalıştıklarını açıkladılar. Söz konusu yazılımın Nisan ayında gerçekleştirilecek olan bir güncelleme ile kullanıcılara sunulacağı bilgisi de verildi.

Sony yetkilileri, Nisan ayına kadar beklemek istemeyen kullanıcılar için alternatif bir çözüm yöntemi de önerdiler. Japon teknoloji devinin yetkili isimleri, telefonun fabrika ayarlarına döndürüldüğünde, son güncelleme ile ortaya çıkan ses sorununun da düzeleceğin iddia ettiler.

Tabiki bu yöntemi denemeden önce tüm verilerinizi yedeklemeniz gerektiğini de hatırlatalım. Zira aksi takdirde tüm verileriniz bir daha geri döndürülememek üzere silinecektir. Yine de telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürmek yerine Nisan ayındaki güncellemeyi beklemenizi tavsiye ederiz.