MediaTek Dimensity 800U ile telefon fiyatları düşecek!

MediaTek Dimensity 800U

MediaTek’in uygun fiyatlı telefonlar için geliştirdiği MediaTek Dimensity 800U yonga seti tanıtıldı. İşte tüm özellikleri.

Yonga seti üreticisi olan MediaTek, orta sınıf 5G destekli MediaTek Dimensity 800U yonga setini duyurdu. Bu yılın başlarında piyasaya sürülen Dimensity 800’ün daha ucuz bir versiyonu olan yeni yonga seti 5G konusunda selefini aratmıyor. Bu yonga setinde, 5G + 5G dual SIM dual standby (DSDS), dual gibi en son teknolojileri de yer alıyor.

Yeni Radyo Üzerinden Ses ve 5G iki taşıyıcı toplama MediaTek 5G UltraSave teknolojisi ile modemin çalışma modu ağ ortamına ve veri aktarım kalitesine göre yönetiliyor. Bu sayede telefonların pil ömrünü de uzatılıyor.

Şirketin Dimensity 700 serisine kıyasla yüzde 11 daha hızlı CPU ve yüzde 28 daha hızlı GPU olduğunu belirtiyor. MediaTek’in yeni yonga setinde 2.4GHz’de çalışan 2 adet yüksek performanslı Cortex-A76 çekirdeği ve 2GHz’de çalışan 6 adet Cortex-A55 çekirdeği bulunuyor. Grafik birimini tarafında ise Mali-G57 GPU bulunuyor.

MediaTek Dimensity 800U

120 Hz ekran tazeleme hızı ve FHD+ çözünürlüğe destek veren Dimensity 800U, HDR10+’ı da destekliyor. Ayrıca HDR videolar için MediaTek MiraVision PQ motoru da bu yonga setinde yer alıyor.

Uyanma sırasında ses (VoW) ve çift mikrofonlu gürültü azaltma teknolojisi için destek bu yonga setinde bulunuyor. Bir sesli asistanın bekleme güç tüketimini azaltır ve harici gürültü kesintilerinden bağımsız olarak net ses duymasını sağlıyor.

Snapdragon 732G geliyor! İşte özellikleri!

2020’nin son çeyreğinde üretilecek olan akıllı telefonlarda kullanılacak olan bu yonga seti sayesinde telefon fiyatlarında özellikle de orta segmentte büyük bir düşüş yaşanacaktır. 7nm üretim süreci ile üretilen yeni yonga setinin, Qualcomm’un Snapdragon 765G’yi sollayacağı düşünülüyor.