MediaTek 5G pazarını kasıp kavuruyor

mediatek

MediaTek özellikle Dimesity 800U ile büyük bir çıkış yakaladı. Orta segmentte 5G desteği sunan markalar MediaTek imzalı yongaları tercih etmeye başladı.

Mobil pazardaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Bu rekabette ön tarafta akıllı telefon üreticileri bulunurken, işin mutfak tarafında ise farklı isimler ter döküyor.

Hali hazırda pazarda kendi yonga setini üreten firma sayısı hayli kısıtlı. Bu durumda devreye Qualcomm ve MediaTek gibi isimler giriyor. MediaTek şimdiye kadar Qualcomm’un gölgesinde bir görünüm çizmiş olsa da 2021 ile birlikte bu tablo değişmiş gibi görünüyor.

MediaTek Dimensity 800U orta sınıf 5G SoC’sini Ağustos ayında tanıtmıştı. Avrupa ülkelerinde Çin’de birkaç 5G akıllı telefona güç veren bu yonga seti için 2021 ile birlikte adeta coştu. Bu yıl içerisinde duyurulan pek çok orta segment cihazın Dimensity 800U ile geldiği ortaya çıktı.

MediaTek 5G pazarını kasıp kavuruyor

MediaTek, yonga setinin mükemmel çok çekirdekli performans sunma yeteneğine sahip olduğunu belirtti. MediaTek ayrıca orta sınıf 5G akıllı telefonlara çift 5G SIM desteği getirerek bu yonga seti ile Hindistan’daki 5G sunumunu artırmak istediğini de söylemişti.

Snapdragon 888 yonga seti tanıtıldı

Çip, 5G + 5G çift SIM ikili bekleme (DSDS), Yeni Radyo Üzerinden çift Ses (VoNR) ve 5G iki taşıyıcı birleştirme (2CC 5G-CA) destekliyor. MediaTek 5G UltraSave teknolojisi ile modemin çalışma modu ağ ortamına ve veri aktarım kalitesine göre yönetilerek mobil cihazların pil ömrünü uzatıyor.

Milli 5G

Şirketin Dimensity 700 serisine göre yeni yonga setinin yüzde 11 daha hızlı CPU ve yüzde 28 daha hızlı GPU’ya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

2.4GHz’de iki yüksek performanslı Arm Cortex-A76 çekirdeği ve altı 2GHz Arm Cortex-A55 çekirdeği ve Arm Mali-G57 GPU’ya sahip.

120Hz FHD + ekran desteği, gelişmiş görsel kalite için HDR10 + standardı ve çeşitli video türleri için HDR optimizasyonlu entegre.MediaTek MiraVision PQ motoru da bu yongada yer alıyor.

2020’de en çok satan oyunlar açıklandı! İşte detaylar