Mazer Runner The Death Cure Türkiye’de zirve yaptı!

maze

Şu aralar sinema salonlarının dolup taştığını söylesek, sanırım pek de yanılmış olmayız. Hatırlanacağı üzere 2017, Türkiye’de sinema seyirci rekorunun kırıldığı bir yıl olmuştu. 2018’in Ocak ayı performansı ise 2017’yi bile geride bıraktı. Merakla beklenen filmlerin birbiri ardına vizyona girmesiyle birlikte, zirve de sürekli el değiştirir hale geldi. 2 hafta önce hafta sonu seyirci sıralamasında Arif v 216 ilk sıradayken, geçtiğimiz hafta ise Enes Batur Hayal mi Gerçek mi zirveye kurulmuştu. Bu hafta ise zirvede, uzun bir aranın ardından tekrar bir yabancı film bulunuyor. Yönetmenliğini Wes Ball’ın yaptığı Maze Runner The Death Cure, geçtiğimiz hafta sonu 235.219 seyirci tarafından izlenerek ilk sırada yer aldı.

Maze Runner The Death Cure, ABD’de de lider

Maze Runner The Death Cure ya da ülkemizde vizyona giren ismi ile Labirent: Son İsyan ilk 2 filmin ardından gelişen olayları konu ediniyor.

Filmin başrollerinde ilk iki filmden de tanıtıdığımız isimler yer alıyor. Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Nathalie Emmanuel, Walton Goggins, Patricia Clarkson ve Giancarlo Esposito’nun başrolde yer aldığı filmin senaryosu ise T.S. Nowlin tarafından kaleme alındı. ABD’de de Türkiye ile eş zamanlı olarak vizyona giren film ilk 3 gün sonunda 23. 5 milyon dolarlık hasılatla gişenin yeni lideri olmuştu. Ayrıca filmin serinin en iyi başlangıcına imza attığını da belirtelim. Eğer bu filme gitmeyi düşünüyorsanız, ilk iki filmi mutlaka izlemeniz gerektiğini de hatırlatalım.