Xbox Scarlett ile Xbox ve Xbox 360 oyunlarına veda edilecek!

Xbox Scarlett

Microsoft’tan gelen resmi açıklamaya göre; Xbox Scarlett ile Xbox ve Xbox 360 oyunlarına veda edilecek. Scarlett sadece XB1 oyunlarını destekleyecek.

Microsoft, Xbox One ile Xbox ve Xbox 360 oyunlarına destek veriyordu. Bu desteğin yeni nesil Xbox konsolunda da devam edeceği düşünülüyordu. Ancak Microsoft cephesinden gelen açıklamaya göre yeni nesil Xbox konsolu ile Xbox ve Xbox 360 oyunlarını oynamak mümkün olmayacak.

Xbox Scarlett ile eski nesile veda vakti geliyor!

Xbox ekibinden Jason Ronald; Xbox Scarlett’te Xbox ve Xbox 360 oyunlarının oynanmayacağını sadece geriye uyumluluk olarak Xbox One oyunlarına destek verileceğini açıkladı. PlayStation cephesi de PlayStation 5 ile sadece PlayStation 4 oyunlarına destek verecek.

Xbox One geriye uyumluluk oyunlarına yenileri eklendi

Firmalar için 2-3 nesil önceye destek vermek gerçekten ağır bir yük. Bu yüzden de artık firmalar sadece yeni nesile adam akıllı odaklanmak istiyor. Hatta hatırlayacağınız üzere PlayStation 3’ün ilk kasası PlayStation 2 DVD’lerini oynatabiliyordu. Mimari farklı olduğu için Sony, PS3’ün ilk kasasına ayrı bir işlemci koymak zorunda kalmıştı. Sonra bu hamleden Slim kasa vazgeçilmişti.

yeni nesil xbox 2