Mate 20 ve Mate 20 Pro 3.5mm kulaklık girişine sahip olmayacak

huawei mate 20 pro

Apple’ın iPhone 7 ile başlattığı trend yavaş yavaş yayılmaya devam ediyor. Huawei de Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerinde 3.5mm kulaklık girişine yer vermeyecek.

Apple, 2016 yılında satışa sunduğu iPhone 7 modelinde radikal bir karara imza atmıştı. Cupertino merkezli şirket, telefonun bataryasına biraz daha fazla alan ayırabilmek adına 3.5mm kulaklık jakını telefondan çıkarmıştı. Bu durum pek çok kullanıcı tarafından eleştirilse de Apple’ın başlattığı bu trend yavaş yavaş yayılmaya devam ediyor.

Huawei’den Mate 20 Pro için ilginç karar

Tabi ki şu gerçeği de atlamamamız gerekiyor. Pek çok üretici henüz 3.5mm kulaklık girişini modellerinden kaldırmış değil. Keza bu giriş hala kullanıcılar tarafından istisnasız olarak kullanılıyor.

Elbette 3.5mm kulaklık girişini rafa kaldıran üreticiler de yok değil. Bunlara son eklenen isim ise Huawei oldu. Sızdırılan bilgilere göre Çinli üretici, önümüzdeki dönemde tanıtacağı yeni amiral gemisi modelinde kulaklık girişine yer vermeyecek.

Nitekim sızdırılan bu bilgiler, Huawei Mate 20 Pro için hazırlanan kılıflarla da onaylanmış oldu. Görünen o ki Huawei de belli sebeplerden ötürü 3.5mm kulaklık girişini Mate 20 Pro’dan kaldırma kararı almış.

Muhtemelen Çinli üretici de batarya alanını genişletmek için böyle bir karar almıştır. Malum, Mate 20 Pro telefonun ortasında bir ada şeklinde konumlandırılan 3 ana kamera ile gelecek. Doğal olarak kameranın kapladığı alanın, batarya kapasitesini azaltmaması için ek bölgeler lazımdı. Görünen o ki bu bölge de 3.5mm jakın ortadan kaldırılmasıyla elde edilmiş.

LG V40 ThinQ işte böyle görünecek