Galaxy S10+ ve Mate 20 Pro kamera karşılaştırması

mate 20

#İŞBİRLİĞİ

Kamera tarafında tabuları yıkan Huawei ve Samsung karşı karşıya. İşte Galaxy S10+ ve Mate 20 Pro kamera karşılaştırması!

Son dönemde akıllı telefon sektöründeki rekabet iyiden iyiye kızışmış durumda. Çinli üreticilerin global pazara açılması, uzun bir süredir zirvede yer alan Samsung’u hayli rahatsız etti. Güney Koreli teknoloji devinin pazar payı, son bir kaç senedir sürekli düşüş eğiliminde.

Buna karşın Huawei, Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi Çin kökenli firmalar ise yavaş yavaş sektördeki paylarını arttırmaya devam ediyorlar. Bu bağlamda özellikle Huawei’nin çok sağlam adımlar attığını söylemek mümkün.

Huawei P30 Lite TENAA’da ortaya çıktı

Çinli üretici kısa sürede pazar payını 3’e katlayarak, en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 2. firma konumuna yükseldi. Böyle giderse önümüzdeki birkaç yıl boyunca zirve için Samsung ve Huawei arasında ciddi bir çekişme yaşanacaktır.

Aslına bakılırsa bu çekişme sadece satış rakamları bazında yaşanmıyor. Zira teknoloji anlamında da iki taraf sürekli birbirine meydan okuyor.

Hatırlanacağı üzere Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonunu tanıtmasından birkaç gün sonra Huawei’de katlanabilir ekranlı ilk modelini tanıtmıştı.

Dolayısıyla iki firma arasında sürekli bir rekabetin olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bugün ki karşılaştırma yazımızda da bu rekabetin farklı bir boyutuna göz atacağız. İki devin son amiral gemisi modellerini kamera anlamında karşı karşıya getireceğiz. Galaxy S10+ ve Mate 20 Pro kamera karşılaştırmasında kozlarını paylaşacaklar.

Hemen baştan belirtelim. Galaxy S10+ ve Mate 20 Pro kamera karşılaştırması için çekilen fotoğraflarda hiç bir yardımcı program ya da ekipman kullanılmadı. Yani iki telefonun çıplak kamera performansına göz atacağı denilebilir.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri Galaxy S10+ ve Mate 20 Pro kamera karşılaştırması için çekilen fotoğraflar ile başbaşa bırakalım.

Galaxy S10+ vs Mate 20 Pro kamera karşılaştırması

galaxy s10 vs mate 20 pro 3