Marvels Avengers İnceleme

Marvel's Avengers

#İŞBİRLİĞİ

Avengers rüzgarını arkasına alan Marvel, yeni oyunu Marvels Avengers ile karşımıza çıktı. Büyük potansiyele sahip olan oyun neler sunuyor?

Marvel Sinematik Evreni son yıllarda tüm dünyada yükselişe geçmişti. Avengers serisi ile sinema dünyasında rekordan rekora imza atan Marvel, bunu geçtiğimiz yıllarda PS4’e özel olarak geliştirilen Marvel’s Spider-Man ile taçlandırmıştı. Marvel şimdi de diğer Avengers karakterlerini barındıran yeni oyunu Marvels Avengers ile karşımıza çıktı.

PUBG 8. Sezon incelemesi!

Square Enix tarafından geliştirilen oyun duyurulduğu zaman büyük heyecan uyandırmıştı. Iron Man ile uçabildiğiniz, Hulk’ın gücünü sonuna kadar kullanabildiğiniz ve Captain America’nın karizmatik dövüş mekanikleri ile oyun dolu dolu görünüyordu. Peki, tüm platformlar için çıkışını gerçekleştiren oyun bu beklentileri karşıladı mı?

Marvels Avengers İnceleme

Oyuna başladığınızda sürpriz bir şekilde oyunun merkezinde Kamala Khan yani Ms. Marvel’ı buluyorsunuz. Ms. Marvel ile başladığınız macerada her şey yerinde gidiyor. Ancak Taskmaster’ın bir anda ortalığı karıştırması ile ortalık karışıyor. Olaya hemen müdahale etmek için bi hışımla uçan kaçan süper kahramanlarımız, kendini sonunu hazırlıyor. Kısa süren savaş sonrasında laboratuvarda test edilen hain plan devreye giriyor ve büyük patlamalar gerçekleşiyor. Bu patlamalar sonucunda sıradan insanlar ilginç bir şekilde süper güçlere sahip oluyor. İşte Kamala Khan da bu noktada Ms. Marvel’a dönüşüyor.

Marvels Avengers İnceleme

Yaşanan bu olaydan sonra Avengers’ın dünyaya zarar verdiği ve dağıtılması gerektiğine karar veriliyor ve aynı Civil War’daki gibi bir ortamda kendimizi buluyoruz. Spoiler olmasın diye söylemiyoruz bazı kahramanlarımız Amerika’nın dört bir yanına dağılıyor. Ms. Marvel’ın platformda oradan oraya atladığı macera sonucunda elimize ilginç bir görüntü geçiyor. Bu görüntüde Avengers’ın dünyaya zarar vermediği ve işin aslının çok farklı olduğu açıkça görünüyor. İlk olarak süperlerin süperi Hulk’ı ziyaret ediyoruz. Hulk’ı binbir yalvarma sonucu ikna ettikten sonra oyuna Hulk ile devam ediyoruz.

Marvel's Avengers

Zaman zaman Ms. Marvel’a dönen oyunda ilerledikçe diğer karakterler de oynayabiliyoruz. Ancak! Oyunda linear yani düz bir hikaye anlatım tercih edilmemiş. İşte bu noktada dananın kuyruğu kopuyor. Marvel’s Spider-Man kalitesinde bir oyun olacakken, loot sistemine dayalı bölümler arasında geçiş yaptığımız bir oyuna dönüşüyor. Her karakter için ayrı yükseltme ve her karakterin alternatif kostümleri için ayrı oyun içi satın alma seçeneği sunan Square Enix bu yüzden eleştiri oklarının hedefinde oluyor.

Marvel's Avengers

Oyunu PlayStation 4 Pro’da oynama şansına kavuştuk. Oyunu dilerseniz 50-60 FPS arası orta grafiklerler dilerseniz de 30 FPS’te yüksek grafikler ile oynayabiliyorsunuz. Oyunun grafiklerine söylenecek bir şey bulamıyoruz. Olması gerektiği gibi güzel grafikler sunan oyun, oynanış tarafında başarılı bir performans sergiliyor. Hikaye anlatım tarafında her bölüm için hazırlık yaptıran oyun, bu noktada biraz geride kalıyor diyebiliriz.

Marvel's Avengers

Eğer Marvel evrenini seviyor ve hikaye benim için ikinci planda ben zevk almak istiyorum diyorsanız bu oyun tam size göre. PlayStation 5 ve Xbox Series X’e de gelecek olan Marvel’s Avengers’ın güncellemeler ile yeni karakterlere sahip olacağını ancak Spider-Man’in sadece PlayStation sahiplerine sunulacağını belirtelim.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”