Martı uygulaması için soruşturma başlatıldı

Martı kullananlar Ankara'da

Rekabet Kurulu, Martı İleri Teknoloji A.Ş.’ye rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattığını duyurdu.

Martı uygulaması için soruşturma başlatıldı. Kısa sürede büyük rağbet gören, birçok şehirde kullanılmaya başlanan Martı, özellikle genç kesimin tercih ettiği bir araç haline geldi. Şirket, Martı dışında Elektrikli Scooter modelleriyle birlikte elektrikli araçları da bünyesine kazandırmıştı.

Martı kullananlar Ankara'da

Bir süredir halka arz edilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Martı İleri Teknoloji A.Ş hakkında Rekabet Kurulu, ürün pazarında hakim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleriyle hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlattığını açıkladı. Haberin detayları ve Rekabet Kurulu’nun açıklaması haberimizin devamında.

Martı yeni kiralama hizmetini

Martı uygulaması için soruşturma başlatıldı

Rekabet Kurulu’nun yaptığı açıklama şöyle; “Martı İleri Teknoloji AŞ’nin ilgili ürün pazarında hâkim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile hâkim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. “

kızgın martı drone

“Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4.ve 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/527-M sayı ile karar verdi.”

Martı, pazarında lider konumda olduğu diğer rakip firmalar arasındaki rekabeti ihlal ettiği ve rakiplerini dışladığı gerekçesiyle suçlanıyor. Soruşturmanın sonucu şimdiden merakla bekleniyor. Bizler de ilgili detaylar geldikçe yer vermeye devam edeceğiz. Sizlerin soruşturma ile ilgili düşünceleri neler? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Oppo Enco Air 2i fiyatı sonunda netleşti