Martı kullananlar Ankara’da daha dikkatli olmak zorunda kalacak

Martı kullananlar Ankara'da

Martı kullananlar Ankara’da çok daha dikkatli olmak zorunda. Yeni alınan kararlar ile birlikte bu konudaki denetimlerin sıkı hale geleceği görülüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Büyük bir kolaylık sağladığı için Martı kullananlar bundan sonra çok daha dikkatli olmak zorunda. Yeni alınan bazı kararlar nedeniyle denetim geleceğini söyleyebiliriz. Hem çevreci hem de kullanım kolaylığı nedeniyle Martı scooter araçları birçok kişi tarafından tercih ediliyordu. Şimdi ise Ankara’da bu tür araçları kullananlar bazı kuralları ile karşı karşıya kalacak.

Ankara büyükşehir belediyesi ulaşım koordinasyon merkezinin elektrikli scooter kullanımı ile ilgili bazı kararlar aldığını duyuralım. 8 farklı ilçede oldukça fazla sayıda scooter araçları kullanıma sunulacak ve bununla ilgili gerekli tüm alt yapı hizmetleri tamamlandı.

Martı kullananlar Ankara’da hız sınırına dikkat edecek

Ortaya çıkan son detaylara göre Altındağ ilçesi 332 adet scooter alacak. Çankaya ilçesinde ise 1540 scooter kullanıma hazır hale gelecek. Etimesgut 396, Gölbaşı 47 ve Keçiören 1082 adet scooter alabilecek. Bu ilçelere yapılan scooter dağıtımları herkesin kullanımına açılacak.

Martı kullananlar Ankara'da

Toplamda 5 bin 169 adet elektrikli scooter kullanımda olacak. Bu düzenleme ile birlikte 15 yaşından küçükler scooter kullanamayacak. Azami hız 20 km olmakla birlikte sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından izin verilen alanlarda park edilecek. Martı kullananlar Ankara’da bundan sonra daha dikkatli olmak zorunda.

Martı yeni kiralama hizmetini açıkladı: Çok ses getirecek!

Yeni scooter düzenlemesi içerisinde ferdi kaza ve üçüncü şahıs kaza sigortası yer alıyor. İşleticiler bu sigorta sistemini devam ettirmek zorunda. Aksi halde ceza alacaklar. Tüm bunlara ek olarak yolculuk sonrasında kullanıcıyla ilgili tüm faturalar gösterilecek. Peki siz bu yeni düzenlemeler hakkında ne düşünüyorsunuz?