Sahibinden.com hakkında soruşturma açıldı ceza ihtimali yüksek

sahibinden.com

Piyasanın en büyük isimlerinden olan Sahibinden.com hakkında soruşturma açıldı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Hem emlak hem de otomobil gibi tüm alanlarda Sahibinden.com hakkında soruşturma açıldı. Ortaya çıkan iddianame biraz uzun olsa bile yine de özetlemek mümkün. 15 Ekim 2020 tarihinde başlatılan soruşturma bugüne kadar çok fazla bilgi topladı.

Sahibinden.com’un Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği ve bu nedenle de ceza alabileceği ifade edildi. Aslına bakarsanız bugüne kadar ikinci el piyasası hakkında çok iddia ortaya atıldı ve doğruluk payları çok yüksek.

Sahibinden.com ceza almadan kurtulabilecek mi?

Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. ile alakalı devam ettirilen soruşturma sonucunda, ortaya bazı suç unsurları çıktı. Öncelikle bu platformun, ikinci el fiyatlarını manipüle ettiği söylendi. Duruma genel olarak bakarsak bu doğru olabilir. İkinci el fiyatlarını büyük oranda Sahibinden.com belirliyor.

Sahibinden.com hakkında soruşturma

Şirketin herhangi bir ürün hakkında “şu fiyatta satılmalı” şartı yok elbette. Ancak Rekabet Kurulu bu fiyatların haksız bir şekilde aşırı artışına izin verdiğini söylüyor. Buna ek olarak başka büyük şirketlerin büyümesini engellemesi ise bir diğer suç oldu. Rekabet Kurulu, adil bir yarış olması için firmaya baskı uyguluyor.

15.10.2020 tarih, 20-46/627-M sayılı karar sonucunda, şirket ile alakalı soruşturmalar derinleşecek gibi görünüyor. Sizce Sahibinden.com gerçekten de fiyatlarda önemli bir etkiye sahip mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.