Elon Musk İlk Falcon Heavy Roketi ile Arabasını Mars’a Gönderecek

dims

Elon Musk SpaceX’in uzaya göndereceği ilk Falcon Heavy roketiyle birlikte Tesla Roadster’ı uzaya gönderecek. 0’dan 100’e 1.9 saniyede ulaşabilen elektrikli Tesla Roadster, Mars’a gönderilecek.

Elon Musk Tesla Roadster’ı Mars’a Gönderecek

Elon Musk‘ın şirketlerinden birisi olan SpaceX, dikey iniş ve kalkış yapabilen, dünyanın ilk tekrar kullanılabilir roketi Falcon 9’u geliştirmişti. Tekrar kullanılabilmesi sayesinde büyük maliyet avantajı sağlayan Falcon 9, Turksat 6A ve 6B uydularını da uzaya gönderecek. SpaceX’in bir projesi olan Falcon Heavy ise Mars’a gitmeyi hedefliyor.

3 adet güçlendirilmiş Falcon 9 ‘motor’una sahip olacak olan Heavy, 2018‘in yaz aylarında ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Uçuşun başarıyla gerçekleşirse geliştirme aşamalarına tam gaz devam edilecek olan roket, birkaç yıl içerisinde Mars yolculukları için kullanılabilir hale getirilecek.

Reklam konusunda çok iyi olan Elon Musk, ülkemize geldiğinde de yapacağını yapmış ve Ata’mızın huzurunda Anıtkabir‘de paylaştığı iki fotoğraf ile Türk halkının da sempatisini kazanmıştı. Musk, Uzay’a gidecek olan ilk Falcon Heavy roketinde de çok konuşulacak bir işe imza atıyor. Engadget’ın haberine göre gönderilen ilk Heavy roketinde Tesla Roadster‘ı uzaya gönderecek olan Musk, Roadster’ı bu sayede uzaya giden ilk otomobil yapacak.

2020 yılında aktif olarak satılacak olan yeni Roadster modeli, 0’dan 100’e sadece 1.9 saniyede ulaşabiliyor. 1000 km menzile sahip olan araç, 200.000 dolar fiyata sahip.

Messi ve Ronaldo’nun Yeni Rakibi ‘Küçük Golcü’ Tsubasa

Apple iOS 11.2 Güncellemesini Yayınladı