Amazon vs SpaceX: Bu yarış bizi Mars’a götürür

Amazon ve Elon Musk birbirine düştü

Amazon vs SpaceX yarışı her zamankinden daha hararetli geçecek gibi görünüyor. Özellikle son dönemlerde iş mahkemeye taşınıyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Amazon vs SpaceX tartışmasız en güçlü şirket rekabetlerinden birisi. Ancak Amazon burada finansal açıdan çok daha güçlü. Jeff Bezos tarafından kurulan Blue Origin şirketi Amazon platformundan büyük oranda destek görüyor. Böylece uzay çalışmaları finanse edilebiliyor. Birbirlerine rakip olan bu iki şirket mahkemeye gidecek gibi görünüyor.

Amazon tarafından dünyanın yörüngesine fırlatılmak istenen uydular dünyaya internet sağlayacak. Bu proje kulağa tanıdık geliyor olabilir. SpaceX şirketi projeye çoktan başladı ve ciddi bir yol aştı. Amazon ise henüz yeni yeni ilerlemenin sancılarını çekiyor. Şimdi ise SpaceX şirketini mahkemeye vermek istiyor. Bu yarış bizleri Mars’a götürecek gibi görünüyor.

Amazon vs SpaceX rekabetinde yeni gelişme

Amazon’un SpaceX’i Federal İletişim Komisyonu’na ilettiği bir rapor ile şikayet etmesi savaş sürecinin artık kesin olarak başladığını gösterdi. Teknoloji alanında bu iki marka güçlü bir pozisyona sahip. İşte tam da bu nedenle savaşın boyutu biraz daha büyük olacak gibi görünüyor.

Amazon vs SpaceX

Federal İletişim Komisyonu oldukça önemli bir rapor aldı. Bu raporda Amazon sayfalar boyunca SpaceX şirketini eleştiriyordu. Lisanssız antenli uydular, yer onaysız roket fırlatma ya da onaylanmamış fırlatma kulesi gibi detaylar bu raporda yer alıyor. Ayrıca gerekli onayların alınmadan fabrikanın yeniden açılması gibi kural ihlalleri SpaceX şirketine yönlendirildi.

Amazon Ekim ayında Amazon markalı bir TV tanıtacak!

SpaceX bu konuda ciddi suçlamalarla karşı karşıya. Eğer Jeff Bezos başarılı olursa Elon Musk’ın başı fena halde derde girecek gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.