Mars House 515 bin dolara satıldı

4 14

NFT çılgınlığına Mars House bir yenisi daha eklendi. Daha önce bilindiği üzere bir sanatçının NFT tabanlı eseri tam 70 milyon dolara satılmıştı. Şimdi ise durum farklı bir boyuta taşındı..

Mars’a yapılan keşifler bir nevi yolculuklar uzun süredir gündemi meşgul eden bir durum. Teknoloji devleri olsun ülkelerin kendileri olsun keşif için çalışmalarını sürdürüyor. Sürdürülebilir bir yaşam dışında dünyada kullanılabilecek kaynakların peşindeler. Mars çalışmaların, haberlerin sürekli gündemde olmasından dolayı, Mars ile ilgili herşey insanlar için dikkat edici bir durum oluyor.

2 93

Bunlardan bir tanesi de NFT dünyasında yaşandı. Zaten şu an NFT’de her sanatsal ürünler çok ilgi çekerken, ödenen ücretler de çok uçuk oluyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Mike Winkelmann adlı sanatçının dijital ortamındaki eseri tam 70 milyon dolara satılmıştı. Mars’a ait bir ürün ise tam 510 bin dolara satıldı.

1 87

Mars’taki gibi hayal edilen ve şeffaf cam duvarlarla kaplı büyük bir alan olan sanal Mars House, Krista Kim adlı kişi tarafından yapıldı. Sanatçı mı denir, girişimci mi yoksa grafiker mi bilinmez ama bu tasarımı çok iyi dizayn ettiğini söyleyelim tarafından tasarlandı. Bu parayı veren kişi ismini açıklamazken ‘Mars evi’nin yeni sahibi dijital sanatçı Krista Kim’e 288 Ether (yaklaşık 515 bin dolar) kripto para ödedi.
Mars House, temperli cam ve kumaştan yapılmış eşyalarla döşendi ve bir yemek, oturma ve uyku alanı ile akan bir sonsuzluk havuzuna sahip. Ev, kızıl gezegendeki bir dağın tepesinde kurulu ve sakinlere Mars’ın muhteşem manzarasını sunuyor.

4 14