Marmara’da deniz salyası kolera salgınına neden olabilir: Bilim insanları uyardı

Marmara'da müsilaj sorunu

Marmara’da deniz salyası kolera salgınına neden olacak denildi. Bilim insanları konuyla ilgili çok ciddi uyarılarda bulunuyor. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Marmara Denizi son dönemlerde büyük problemler ile karşı karşıya. Elbette nüfusun fazla olması bu tür sorunların çıkmasına neden oluyor ancak hiç bu kadar büyük bir problem görülmemişti. Deniz salyası olarak da bilinen müsilaj sorunu İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara şehirlerini etkiliyor.

İnsan sağlığını ciddi ölçüde tehlikeye atan bu problem, aslında yeni bir soruna daha gebe. Kolera salgınına neden olma ihtimali bulunan deniz salyası sorunu bilim insanlarının takibinde. Buradaki planktonların artması ile birlikte kolera bakterilerinde de artış görüldü.

Marmara’da deniz salyası kolera vakalarına yol açabilir

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda planktonların ve kabuklu canlıların kolera bakterisi yayacağı ifade edildi. Bu bakteri türü tedavi edilmediği durumlarda ölüme bile neden olabiliyor. Ayrıca kolay bir şekilde başka ülkelere taşınma ihtimaline sahip.

Marmara'da deniz salyası kolera

Marmara Denizi’nde ortaya çıkan problem ticaret gemileri ile birlikte dünyanın diğer ülkelerine taşınabilir. Ticaret gemileri bazı bölgelerde gemiye deniz suyu çekiyor ve bunu başka yerlerde boşaltıyor. Böylece kolera bakterisi her yere yayılmış oluyor. Bu durum çok daha riskli bir tabloyu karşımıza çıkarıyor.

Deniz salyası Marmara Denizi’ni öldürmeye devam ediyor

Acil bir şekilde müdahale edilmesi gereken problem ne yazık ki meclis tarafından araştırılmıyor. Eğer deniz salyası problemine hemen müdahale edilmezse istanbul başta olmak üzere tüm Marmara illerinde kolera salgını ortaya çıkabilir. Tüm gözler Marmara Denizi’ne çevrildi.


Yorumlar kapatıldı.