Deniz salyası Marmara Denizi’ni öldürmeye devam ediyor

Marmara'da müsilaj sorunu

Bugünlerde ortaya çıkan deniz salyası Marmara Denizi’ni öldürmeye devam ediyor. Peki ne oldu da birden bire böyle bir problem ortaya çıktı? İşte merak edilen detaylar.

Türkiye’nin uzun bir süredir gündeminde yer alan Marmara Denizi ile ilgili deniz salyası sorunu artarak devam ediyor. Marmara Bölgesi’nde yer alan belediyeler konuyla ilgili çaresiz kaldı diyebiliriz. İşte tam da böyle bir nedenden dolayı konu meclise taşındı. Bu sorunun neyden kaynaklandığının araştırılması için önerge verildi.

Marmara Denizi ile ilgili ortaya çıkan bu problem mecliste önerge şeklinde görüşüldü. Ancak oy çokluğuyla bu önerge reddedildi. Ancak uzmanlar bu sorunun kaynağı ile ilgili çevre kirliliğini gösteriyor. Deniz salyası genellikle çevre kirliliği yüzünden kendisini belli ediyor.

Deniz salyası Marmara Denizi’ni kullanılamaz hale getirdi

Dünya basını Marmara Denizi ile ilgili ortaya çıkan bu problemi “Marmara ölüyor” başlıklarıyla izledi. Müsilaj sorunu olarak da bilinen bu problem basında geniş yer bulmaya devam ediyor. Mecliste böyle bir çözüm bulunabileceği yönündeki umutlar ise tükenmiş oldu.

deniz salyası Marmara Denizi'ni

Marmara Bölgesi’nde yer alan birçok belediye sahillerinde bu problemi görmekten memnun değil. Ancak yapılan çalışmalar sadece belediyeler düzeyinde kaldığı için yeterli olmuyor. Çevre koruma çalışmaları yürüten birçok kurum ve vakıf ise yeteri kadar destek gösteremedi.

Dünya Çevre Günü kutlu olsun! Daha temiz bir çevre için el ele!

Deniz salyası probleminin giderilmesi için öncelikle bunun bilim insanları tarafından araştırılması gerekiyor. Sorunun kaynağını bulmak çözüm noktasında önemli olacaktır. Peki siz bir türlü çözülemeyen deniz salyası sorunu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?