Riot Games, Valorant’ı mobil platforma taşıyor

Riot Games, Valorant'ı mobil platforma taşıyor

League of Legends’ın yapımcıları Riot Games, şu anda diğer popüler oyunları Valorant’ın mobil versiyonu üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Şirket, oyunun doğası ve ne zaman çıkacağına dair herhangi bir zaman çizelgesi hakkında daha fazla bilgi vermedi.

Valorant’ın yönetici yapımcısı Anna Donlon, “Bu ilk yıldaki en önemli hedeflerimizden biri, küresel FPS topluluğunun güvenini ve saygısını kazanmak ve onlara Valorant’ın her zaman gerçekten değerli bir rekabetçi taktik nişancının temellerini koruyacağını kanıtlamaktı” dedi. “Büyüyen oyuncu topluluğumuzun Valorant ile ne yapmaya çalıştığımızı kabul ettiğini ve takdir ettiğini görmek, beklediğimizin ötesinde ve yakında aynı rekabetçi Valorant deneyimini daha da fazla küresel oyuncuya sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

Riot Games, Valorant'ı mobil platforma taşıyor

Valorant, şu anda yalnızca PC’de kullanılabilen, oynaması ücretsiz bir birinci şahıs taktik nişancı oyunu. Yaklaşık bir yıl önce piyasaya sürülen Valorant, PC çevrimiçi oyun topluluğunda hızla popüler oldu. Oyun, öncelikle hızlı reflekslere ve hassas nişan almaya dayandığından yüksek mekanik beceriyi ödüllendiriyor. Ancak bu, oyunun en iyi kontrollere sahip olduğu tam olarak bilinmediği için mobil platformda nasıl çalışacağına dair soruları gündeme getiriyor. Oyun konsollarda bile mevcut değil, bu da neden Riot Games tarafından doğrudan mobil platforma aktarıldığını daha da ilginç kılıyor. PUBG, Call of Duty ve Fortnite gibi diğer oyunların geliştiricilerinin şu anda kazandığı tüm o tatlı IAP parasını görmezden gelmenin zor olduğunu düşünüyoruz.

Yeni eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak? Bakan açıkladı