Firefox 89 yepyeni bir tasarım getiriyor

Firefox 89 yepyeni bir tasarım getiriyor

Mozilla, Firefox tarayıcısının 89 sürümünü Windows, macOS ve Linux için kullanıma sundu. Yeni güncelleme, saygın masaüstü tarayıcısının neredeyse her görünür yönünü değiştiren yepyeni bir arayüz getiriyor.

Masaüstü bilgisayarlar için Firefox 89, basitleştirilmiş bir tarayıcı kullanıcı arayüzü ve araç çubuğu, yeniden düzenlenmiş menüler, daha güzel bir yeni sekme sayfası, daha hafif ikonografi ve baştan sona daha tutarlı bir stil getiren “Proton” adlı yepyeni bir arayüzle birlikte geliyor. Birincil değişiklik, yeni sekme çubuğuyla hemen görülebilir. Firefox 89, daha taze ve modern bir görünüme sahip yeni bir kayan sekme tasarımına sahip. Mozilla, sekmeyi “sizi sekmeleri akışınıza uyacak şekilde yeni bir pencerede taşımaya, yeniden düzenlemeye ve  bulmanızı daha kolay olacak şekilde düzenlemeye davet etmek” için geliştirdiklerini söylüyor. UI kromu veya tarayıcı penceresini çevreleyen kullanıcı arayüzünün genel görünümü de daha minimal ve düzenli hale getirildi.

Firefox 89 yepyeni bir tasarım getiriyor

Bildirim istemleri bile yeniden tasarlandı ve ayrıca Google Meet gibi sitelerle ilişkili bazı yeniden istemleri azaltmak için özel olarak optimize edildi. Özellikle macOS’ta, Firefox artık bağlam menülerinde yerel bir görünüme sahip. Artık, Safari’ye benzer şekilde, bir sayfanın sonuna geldiğinizde yumuşak, esnek bir sıçrama efekti elde edeceksiniz. Yine Safari’ye benzer şekilde yakınlaştırmak için izleme dörtgeninde iki parmağınızla veya Magic Mouse’ta tek parmağınızla çift dokunabilirsiniz. Tüm bu değişiklikler sonunda Firefox’u yalnızca bir Windows bağlantı noktası yerine yerel bir Mac uygulaması gibi hissettirecek. Firefox 89 artık üç platformda da indirilebilir.

ABD bankası kripto paralar hakkında büyük tartışma yaratacak açıklamalar yaptı