Xiaomi Civi Türkiye’ye gelecek mi? İşte yanıt

xiaomi civi 1 1

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi geçtiğimiz günlerde yeni nesil Civi modelini tanıtmıştı. Civi modelinin Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği cevap buldu.

Xiaomi Civi Türkiye’ye gelecek mi? İşte yanıt. Şüphesiz son yılların en başarılı akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi geçtiğimiz gün Civi modelini tanıtmıştı. Özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken Civi’nin ilk etapta Çin’de satışa sunulacağı açıklanmıştı. Çok geçmeden telefonun Türkiye pazarında satışa çıkıp çıkmayacağı da netleşmiş oldu. Xiaomi bu modelin Çin’e özel olacağını belirtti.

Xiaomi Civi, kalbinde Qualcomm tarafından üretilmiş olan Snapdragon 778G yongasını barındırıyor. 5G destekli bu yonga setine 8GB’lık RAM ve 128GB’lık dahili depolama alanı eşlik ediyor. Dileyen kullanıcılar için 12GB RAM ve 256GB’lık dahili depolama alanına sahip 2. bir versiyon da mevcut.

Delikli ekran tasarımıyla gelen telefonun yan tarafları kavisli hatlara sahip. Malum Xiaomi bir süredir kavisli ekrana sahip telefonlar üretmiyordu.

xiaomi civi 1

Xiaomi Civi Türkiye’ye gelecek mi? İşte yanıt

1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde 6.55 inçlik OLED ekranla gelen telefonda 120Hz ekran tazeleme hızı ve 950 nits maksimum parlaklık desteği de sunuluyor.

Telefonun arka yüzüne geçtiğimizde 3’lü bir kamera kurulumuyla karşılaşıyoruz. 64 MP, f/1.8, 26mm (geniş), 1/2.0″, 0.7µm, PDAF, 8 MP, f/2.2, 120˚ (ultrageniş), 1/4.0″, 1.12µm, 2 MP, f/2.4, (makro) özelliklerindeki 3’lü ana kamera modülüne 32MP’lik selfie kamerası eşlik ediyor.

4500 mAh’lık bataryaya sahip olan Xiaomi Civi’de 55W hızlı şarj desteği de bulunuyor. Bu sayede telefonu 45 dakika içerisinde 0’dan tam şarja ulaştırmak mümkün oluyor.

Xiaomi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya geçmeden telefonun özelliklerine de kısaca bir göz atalım.

Market ürünlerinde hile yapanlar affedilmeyecek: Yeni çalışmalar başladı