Haberlere erişimde sosyal medya kullanımı ile ilgili önemli bazı açıklamalara yer verildi. Genel olarak bakmak gerekirse birçok konuda değişikliğin ortaya çıktığını söyleyebiliriz. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.
Özellikle son dönemlerde haberlere erişimde sosyal medya tercih edenlerin sayısı giderek artış gösteriyordu. 2020 yılı bu konuda gerçekten de tam bir zirve oldu. Ancak konuyla ilgili yeni bir rapor yayınlandı ve aslında durumun tersine dönmeye başladığı görüldü. Sosyal medya haber tüketimi raporlarının sonuncusu bugünlerde ortaya çıktı.
ABD’de ve küresel çapta haberlere nasıl erişim yapıldığı ile ilgili bazı araştırmalar açıklandı ve herkesi şaşırttı. Bu araştırma sonuçlarına göre 2020 yılında sosyal medya platformları üzerinden haberlere erişim yüzde 53 seviyesindeydi. Şimdi ise bu oran yüzde 48 düzeyine kadar düştü.
Haberlere erişimde sosyal medya ne kadar önemli?
Sosyal medya kullanımı artarken haberlere ulaşmada bu tür platformların etkisinin azalması son derece ilginç. Burada insanların sosyal medya üzerinden haberlere bakmadığını söylemek doğru değil. Birçok kullanıcı alternatif kaynaklara yöneliyor.
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıllarda Donald Trump Facebook platformunu yalan haberler üzerinden kötüye kullanmıştı. Bu durum sosyal medya sitelerine güveni azalttı. Özellikle YouTube ve Facebook birçok kişinin haber kaynağı konumuna geldi. Bu nedenle 11.178 kişi ile anket yapıldı ve eğilimler ortaya çıkarıldı.
Sosyal medyada eski soyadını kullanmak boşanma sebebi mi?
YouTube ve Facebook haber kaynağı olarak kullanılırken birçok kişi alternatif medyaya yöneldi. Mesela Facebook kullanıcılarının yüzde 31 gibi bir bölümü haberleri düzenli olarak Facebook platformundan aldığını söyledi. İlerleyen yıllarda alternatif kaynaklara daha fazla yönelim olacağı düşünülüyor. Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.