Araştırma şirketleri yeni karar ile birlikte denetim altına girecek: Vaziyet alın buralar karışacak

Şirketler dijital dönüşüm stratejilerini nasıl şekillendirmeli?

Türkiye’de önemli bir yere sahip olan araştırma şirketleri yeni karar ile birlikte denetim altına giriyor. Özellikle son dönemlerde bu tür şirketler hakkında büyük düzenleme çalışmaları başlamıştı.

Araştırma şirketleri yeni karar nedeniyle zor durumda kalıyor. Bildiğiniz üzere kamuoyu araştırma şirketleri genellikle bazı araştırma sonuçlarını yayınlıyor. Mesela Türkiye’deki ekonomik durumdan vatandaşların memnun olup olmadığı araştırılabiliyor. Ayrıca siyasi partiler hakkında da yine istatistikler bu kamuoyu araştırmaları ile veriliyor.

Ortaya çıkan son detaylara göre kamuoyu araştırma şirketleri bundan sonra çok daha sıkı denetim altında olacak. Muhtemelen tüm şirketlerin kolaylıkla anket yapmasına izin verilmeyecek. Burada asıl önemli nokta ise bazı hususların kamuoyu ile paylaşılacak olması.

Araştırma şirketleri yeni karar nedeniyle zor durumda kalabilir

Ortaya çıkan son detaylara göre araştırmaların kim tarafından finanse edildiği, ne kadarlık ödeme yapıldığı ve kimin için yapıldığı gibi sorular sorulacak. Bu soruların ayrıntılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmaması araştırma şirketlerinin başını derde sokacak. Hatta konu ile ilgili çok sert cezalandırmalar uygulanacak.

araştırma şirketleri yeni karar

Ortaya çıkan son detaylara göre araştırma şirketlerinin dürüst, doğru ve tarafsız olması talep edilecek. Ayrıca araştırmayı yaptıran kişinin mutlaka paylaşılacağı ifade ediliyor. Yapılan anket çalışmalarında eğer manipülasyon ortaya çıkarsa faturalandırılmış araştırmanın 10 katına kadar idari para cezası verilecek.

Instagram psikolojik bozukluğa neden oluyor: Çok gizli araştırma deşifre oldu

Araştırma şirketleri yeni karar ile karşı karşıya. Tüm bunlara ek olarak araştırma şirketleri hakkında manipülasyon yaptıkları iddiası ile 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Sosyal medya kanununun bir parçası gibi görülen bu uygulamalar herkes için geçerli olacak. Peki siz gelen bu yeni karar ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.