Mark Zuckerberg Şimdi de Gözünü Yapay Zekaya Dikti

Mark Zuckerberg

Bir dönem MetaVerse projesini dilinden düşürmeyen Mark Zuckerberg’in yeni gündem maddesi kendi yapay zekalarını geliştirmek oldu.

Uzunca bir süre teknoloji dünyasının gündeminden düşmeyen MetaVerse fikri, zamanla albenisini yitirdi. Mevcut teknolojinin hayal edildiği gibi bir MetaVerse dünyası yaratamayacağının anlaşılması, pek çok şirketin bu konuda frene basmasına sebep oldu. Neticede bu alanda kayda değer bir gelir getirecek bir projenin ortaya çıkması yıllarca sürebilirdi. Ancak Mark Zuckerberg bu konuda geri adım atmayı reddetti. MetaVerse projesini hayata geçirmek için Meta’nın tüm kaynaklarını kullanan Zuckerberg, uzunca bir süre bu projeyi dilinden düşürmedi. Ancak görünen o ki son dönemde yaşanan yapay zeka çılgınlığı, Zuckerberg’in aklını çelmiş. Çünkü Mark Zuckerberg bugünlerde MetaVerse yerine yapay zekadan söz etmeye başladı.

mark zuckerberg

ChatGPT’nin yakaladığı büyük başarının bir yapay zeka çılgınlığı başlatması, Google’dan Elon Musk’a, Microsoft’tan Apple’a pek çok farklı aktörün bu alanda kendi projelerini hayata geçirmek istemesine sebep oldu. Görünen o ki Mark Zuckerberg de bu yarışın dışında kalmayacak. Zira kendisi AGI’yı yaratan kişi olmak için yarışa dahil olduğunu açıkladı. AGI, yani Artificial General Intelligence, neredeyse insanlardan ayırt edilemeyecek bilişsel kabiliyete sahip yapay zekayı tanımlamak için kullanılıyor. Başta OpenAI olmak üzere bu alanda çalışan neredeyse tüm şirketler, AGI olarak tanımlanabilecek kadar gelişmiş yapay zekalar yaratmaya çalışıyor. Şimdi Zuckerberg’in isteği üzerine Meta da bu yarışa dahil olmuş durumda. Bu da Meta’nın yapay zeka departmanının bundan sonra daha fazla yatırım alacağının habercisi.

Realme Note 50’nin Çıkış Tarihi ve Özellikleri Belli Oldu