Mark Zuckerberg, Facebook hakkındaki iddiaları yalanlıyor

Mark Zuckerberg, Facebook hakkındaki iddiaları yalanlıyor

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg şirkete yöneltilen suçlamalara uzun bir yanıt verdi. İşte detaylar.

Facebook bu aralar zor günler geçiriyor diyebiliriz. Önce, yaşanan çöküntü ardından platformun kullanıcıları önemsemediği iddiaları atıldı. Kurucu Mark Zuckerberg ise bu iddiaları şiddetle yalanlıyor. Zuckerberg yazısında, “Bu suçlamaların temelinde, para kazanmayı güvenlikten önde tuttuğumuz fikri yatıyor. Bu doğru değil” diye ifadelerine yer verdi. Kullanıcıların güvenliğinin şirketin kazanacağı paradan daha önemli olduğunun altını çizen Zuckerberg, akışta aile ve arkadaşların ön plana çıkarıldığını viral videoların ise ikinci plana atıldığını duyurdu. Akıştaki bu değişiklik bile şirketin aslında kullanıcılarına verdiği önemin para kazanmaya kıyasla daha önde olduğunun bir göstergesi.

Mark Zuckerberg, Facebook hakkındaki iddiaları yalanlıyor

Mark Zuckerberg, insanların Facebook’ta daha az zaman harcamasına sebep olacağını bilmelerine rağmen bu değişikliği yaptıklarını söyledi. Araştırmalara göre doğru karar bu yöndeymiş. Son zamanlarda Facebook’un “nefret dolu” ve “bölücü” içeriğe izin verdiği iddia ediliyordu. Zuckerberg, yazısında bunu “son derece mantıksız” olarak nitelendirdi. “Facebook reklamlardan para kazanıyor ve reklamcılar reklamlarını zararlı veya öfkeli içeriğin yanında istemiyorlar.”

Buna ek olarak Zuckerberg, Instagram’ın gençleri nasıl etkilediğine dair araştırmanın yanlış tanımlandığını ifade etti. Şirket her türlü saldırıya maruz kalsa da tüm iddialar yalanlanıyor. Instagram’ın gençler üzerinde kötü etkilere sebep olduğu araştırması yapılmıştı. Instagram’ın bu araştırmayı göz ardı ettiği iddia edliyor. Zuckerberg ise bununla ilgili “Araştırmayı göz ardı etmek isteseydik, neden bu önemli sorunları anlamak için endüstri lideri bir araştırma programı oluşturalım?” ifadelerini kullandı.

Mark Zuckerberg fakirleşti: Servetinin bir bölümü yok oldu