Firefox, kullanıcı gizliliği hakkında daha fazla kontrol sağlayacak

Firefox, kullanıcı gizliliği hakkında daha fazla kontrol sağlayacak

Günümüzde internette en önemli şeylerden biri artık gizlilik ve güvenlik. Firefox da bu kapsamda kullanıcıların gizliliğini artıracak yeni güncellemeler sunuyor. İşte detaylar.

Firefox bir dönem oldukça popülerdi ancak zamanla tarayıcı Chrome ve Mozilla’nın gölgesinde kaldı diyebiliriz. Şirket eklediği yeni güncellemelerle tekrar tercih edilen bir tarayıcı haline gelmeyi hedefliyor. Geliştirici, FirefoxFocus’u Android ve iOS için “taze yeni bir görünüm” (karanlık bir tema dahil), daha fazla gizlilik ve daha hızlı erişim sağlamak amacıyla yeniledi. Tarayıcı gizliliğe odaklı yeni sistemiyle birlikte bir çok yeni özellik daha alıyor. Son zamanlarda her platforma gelen karanlık tema da artık Firefox kullanıcıları tarafından erişilebilecek. Tarayıcı ayrıca kullanıcılarına zamandan kazandırmayı hedefliyor. Artık favori siteleri çok daha erken ziyaret etmenize yardımcı olacak bir kısayol özelliği ekleniyor.

firefox

Firefox diğer platformlarda da iyileştirmeler alıyor. Daha kolay otomatik parola doldurmanın yanı sıra, Android’deki uygulama kullanıcıları uygulamalar için kolayca yeni parolalar oluşturabilecek veya yalnızca parmak izi ve yüz tanıma gibi biyometrik verileri kullanarak hesapların kilidini açabilecek. Mozilla, Microsoft’un üçüncü taraf tarayıcılar için gevşetilmiş Windows 11 mağaza kurallarından yararlanıyor. Şirket, Firefox’un “bu yılın sonunda” Microsoft’un uygulama portalı aracılığıyla kullanıma sunulacağına söz verdi. Söz konusu özellikler çok yakında geniş bir sürümde tüm kullanıcılara sunulacak.

Ay görevinde kullanılacak aracın testleri devam ediyor: Türkiye Uzay Ajansı açıkladı