Facebook ve TikTok aynı kaderi paylaşabilir mi? Mark Zuckerberg endişeli!

facebook müzik videosu

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg Facebook ve TikTok ile ilgili çok büyük endişelere sahip. Her iki şirketin de aynı kaderi paylaşmasından korkuyor. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

TikTok’a yönelik ABD çapında gelecek olası bir yasak konusunda; Facebook ve TikTok aynı kaderi paylaşabilir ve bu durum Mark Zuckerberg için felaket. Facebook, Donald Trump’ın Çin’e karşı olan saldırgan politikasını ele aldı ve aslında eleştiri niteliğinde cevaplar verdi. Bu durum aynı zamanda Mark Zuckerberg ile ilgili endişeleri ciddi oranda arttırdı.

Facebook durumdan oldukça endişeli

Mark Zuckerberg, “Bunun gerçekten uzun vadede kötü bir emsal karar olduğunu ve çözüm ne olursa olsun özenli bir şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. Ona göre konu sanılandan çok daha ürkütücü. Bu durum özellikle Facebook için büyük problem olabilir.

Facebook ve TikTok

Microsoft’la görüşme halinde olduğu bilinen ByteDance, kendi platformu TikTok için pazarlık yapıyor. Microsoft’un TikTok’un ABD operasyonlarını alması için 10 milyar ila 30 milyar dolar civarında ücret ödemesi gerekiyor ve bu, şimdilik gerçekten de çok zor. Microsoft, genel kriz halinden dolayı zarar etmek istemiyor.

Facebook çalışanlarının Zuckerberg’e TikTok’u satın almakla ilgilenip ilgilenmediğini sorması üzerine onun hiçbir cevabı olmadı ve ticari anlaşmaları bozmak istemediği anlaşıldı. ABD, TikTok platformunun satılmasını ısrarla istiyor ve bunu yapana kadar durmayacak. Sizce Facebook, bu platform ile aynı kaderi yaşayacak mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.