MacBook Pro serisi için detaylar belli olmaya başladı

mm1

Apple’ın iphone 14 serisini piyasaya sürmesinden sonra gözler şimdi Macbook’lara çevrilmiş durumda. Gelen haberlere göre yeni Macbook Pro’nun da olduğu cihazlar 2023’ün ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek.

İsabetli Apple tahminleri ile bilinen ünlü teknoloji analistlerinden Mark Gurman, Cupertino merkezli teknoloji devinin yeni nesil Mac’lerini gelecek yılın başlarında tanıtacağını iddia etti. iPhone 14 serisinden sonra gözler bu sefer Macbook Pro serisi için Apple’a çevrilmişken lansmanın 2023’ün ilk çeyreğinde tanıtılacağını söyledi.

 MacBook Pro

Firma bilindiği gibi Mac Studio‘yu 2022 Mart ayının başında piyasaya sürmüştü. Bunla beraber gördüğümüz M2 işlemcileri yeni nesil Macbooklarda göreceğiz. Bu yüzde cihazların çıkış tarihi yine Mart ayı olarak belirlenmiş durumda. Yani aslında macOS Ventura 13.3 ve iOS 16.3 ile beraber Macbook Pro serisinin beraber Mart ayında tanıtılması bekleniyor.

Gurman“ Haziran ayında yeni MacBook Pro’ları ilk kez bildirdiğimde, Apple’ın 2022’nin sonu ile 2023’ün başları arasında bir sürüm yayınlamayı hedeflediğini söyledim, bu nedenle Mart sürümünün hiçbir şekilde geç olduğunu düşünmezdim” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Paylaşılan bilgilere göre OS 16.2 ve iPadOS 16.2 güncellemelerinin Aralık ayı ortalarında yayınlanması bekleniyor. Apple daha önce MacBook Pro‘yu bu sürümlerin bir parçası olarak dahil etmeyi ummuştu, ancak bu pek mantıklı gelmiyor. Apple, yeni MacBook‘ların yanı sıra muhtemelen M2 destekli Mac Mini ve Apple Silicone Mac Pro’yu da tanıtacak. 

Huawei Mate 50 Pro ön sipariş programı başladı