MacBook Air yolda! 13 inç Mini LED ekranla geliyor

Apple MacBook Air yolda! 13 inç Mini LED ekranla geliyor

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo Apple’in yeni Macbook Air 2022 modeli için bazı açıklamalarda bulundu. 9to5Mac ve MacRumors tarafından sızan bazı raporlar da tüm söylentileri doğruluyor. İşte detaylar.

Apple, 2022‘nin ortasında 13,3 inç Mini LED ekranlı yeniden tasarlanmış bir MacBook Air’i duyurmayı planlıyor. Tahminler, analist Kuo’nun önceki raporlarıyla da uyumlu. Yeni Air, bu yıl yolda olduğu söylenen 14 ve 16 inç MacBook Pro‘lardan biraz daha küçük bir ekrana sahip olacak. Mini LED, daha iyi kontrast seviyeleri ve daha iyi bir görüntüleme teknolojisi sunacak. Analist Kuo’ya göre Apple, kendi silikonunu kullanmanın getirdiği maliyet tasarrufları nedeniyle daha kaliteli ekranları getirebiliyor. Yeni ekran teknolojisinin yanı sıra, yakında çıkacak olan MacBook Air’in MagSafe şarj, daha ince ve daha hafif bir tasarım ve iki adet USB 4 bağlantı noktasına sahip olacağı bildiriliyor.

Apple MacBook Air yolda! 13 inç Mini LED ekranla geliyor

Bloomberg daha önce yeni Macbook Air cihazının bu yılki M1 işlemcisinin “doğrudan halefi” tarafından destekleneceğini bildirmişti. Bu yeni çip aynı sayıda CPU çekirdeği içerecek. Mevcut M1 işlemcisi yedi veya sekiz GPU çekirdeğiyle sunulurken, yeni modelin dokuz veya 10 tane içereceği bildiriliyor. Yeni MacBook Air’in, bu yılın üçüncü çeyreğinde gelmesi nedeniyle yenilenen MacBook Pro’ları izlemesi muhtemel. Dizüstü bilgisayarların 14 veya 16 inç ekranlarla (Kuo’ya göre Mini LED) yeni, daha kare bir tasarıma sahip olacağı bildiriliyor. MagSafe şarj, HDMI bağlantı noktaları ve SD kart yuvalarının da dahil olduğu söyleniyor.

Slack uygulamasının satış rakamı dudak uçuklattı: Uzaya roket fırlatmıyorsunuz