Elektrikli araçlara geçişte Mercedes-Benz farkı: Hedef 2025

mercedes benz vito

Tüm dünyanın merakla beklediği elektrikli araçlara geçişte Mercedes-Benz farkı yavaş yavaş ortaya çıkacak. Özellikle son dönemlerde elektrikli arabalara olan yönelim giderek artıyor. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Şu anda dünya üzerinde benzin ve dizel araçlar ön planda. Küresel ısınmanın giderek arttığı şu vakitlerde aslında çevreye olan hassasiyetin daha fazla artması gerektiği görülüyor. Hem çevreci çözümler sunabilmek hem de gelişen teknolojiye ayak uydurmak için şirketler bazı yeni kararlar alıyor. Bu kararlardan bir tanesi de Mercedes tarafından verildi.

Alman Otomotiv devi Mercedes 2022 ile 2030 yılları arasında elektrikli otomobil konusunda ciddi bir araştırma ekibi oluşturacak. Bu ekibe 40 milyar euro yatırım yapılacağı ifade ediliyor. Elektrikli araç konusunda böylesine devasa bir yatırım yapmayı planlayan şirketin hedefi ise son derece büyük.

Elektrikli araçlara geçişte Mercedes-Benz elini çabuk tutmak istiyor

Dünyanın en büyük otomobil markalarından bir tanesi olan Mercedes fosil yakıtlı araç satışını tamamen bitirme amacında. İşte tam da bu nedenle elektrikli araçlara dayalı bir otomotiv sistemi kurmak istiyor. Ancak ilk etapta hibrit modellerin kullanılması amaçlanıyor. Böylece geçiş aşaması biraz daha kolay olacak.

elektrikli araçlara geçişte Mercedes-Benz

Mercedes İcra Kurulu Başkanı (CEO) Ola Kallenius tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa yüzde 100 elektrikli araç üretimi aslında uzun sürmeyecek. 2025 yılında şirketin tüm araçları elektrikli olacak. Böylece verdikleri sözü tutmuş olacaklar. Bu süreci hızlandırma konusunda büyük bir odaklanmaya sahip olduklarını söyleyebiliriz.

Yerli otomobilin fiyatı belli oldu: Yok artık dedirtti

Tüm bunlara ek olarak Avrupa Birliği Komisyonu dizel ve benzinli araç kullanımını yasaklayacağını ifade etmişti. Aslına bakacak olursak tüm Avrupa Birliği otomotiv devlerinin tamamen elektrikli araçlara geçeceğini söyleyebiliriz. Peki siz bu geçiş hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.