Bitcoin alım bölgesi neresi: Diplerde kaybolmayın

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Bitcoin alım bölgesi her zaman için merak konusu olmuştur. Bazıları bu dip bölgesine geldiğimizi düşünürken kimileri ise henüz o seviyenin gelmediğine işaret ediyor. Peki Bitcoin için kritik alım seviyesini neresi.

Kripto para borsaları diğerlerine kesinlikle benzemiyor. Mesela Apple veya Tesla hissesi aldığınızda bunun düşüş ihtimali son derece azdır. Yaklaşık olarak en fazla yüzde 8 gibi bir düşüş görebilirsiniz. Kripto paralar ise tam tersine son derece sert düşüşlere sahne oluyor.

Bazı kripto para birimleri Mayıs ayından bu yana yüzde 80 oranında düştü. Böylesine sert bir tablonun ortaya çıkması kullanıcıları soru işareti ile karşı karşıya bırakıyor. Özellikle yeni yatırımcılar Bitcoin gibi kripto paraların alım bölgesinin neresi olduğunu tam olarak bilmiyor. Uzman analistlere bakarsak ilk alım bölgesi 32 bin dolar olarak görülüyor.

Bitcoin alım bölgesi dipleri gösteriyor

21 Temmuz 2020 tarihinde Bitcoin ile ilgili son derece agresif bir dönüş ortaya çıktı. 28 bin dolar seviyelerine dokunan Bitcoin aniden hızlı bir atak yaparak 32 bin dolara fırladı. Böylece hiç beklenmeyen bir seviye ortaya çıkmış oldu. Şimdi ise bu seviyede kalmaya direnen Bitcoin için zor günler başladı.

Bitcoin alım bölgesi

Analistler tarafından gösterilen bir diğer alım bölgesi ise 30 bin dolar sınırı. Bu seviyeden yapılabilecek bir alım iyi bir getiri sağlayabilir. Delphi Digital’in yakın tarihli bir raporu bizlere bir diğer alım bölgesini gösteriyor. 28 bin dolar Bitcoin için alınabilecek en iyi seviyeler arasında yer alıyor.

Elon Musk’ın kripto para yatırımı ortaya çıktı: Saman altından su yürütüyor

Grafik değişimleri son derece sert olan kripto para birimleri elbette daha aşağı seviyelere düşebilir. Mesela bazıları 24 bin dolara kadar düşeceğini tahmin ediyor. Peki sizce Bitcoin için en iyi alım bölgeleri hangileri? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.