Slack uygulamasının satış rakamı dudak uçuklattı: Uzaya roket fırlatmıyorsunuz

Slack Connect yeni özelliklerle güncellendi!

Slack uygulamasının satış rakamı tahmin edilenden çok daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Salesforce şirketine satılan Slack rekor bir miktar talep etti. Hadi gelin hem bu rakama hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

İş dünyasının en beğendiği uygulamalar içerisinde yer alan Slack yerini sağlam hale getirmeyi başarmıştı. Özellikle evden çalışmak zorunda olan kişiler bu uygulama üzerinden iyi bir performans sergiliyordu. Ancak zamanla uygulamanın kurucuları platformu satma kararı aldı. Yaklaşık olarak 7 ay devam eden görüşmeler sonucunda uygulama satıldı.

Özellikle ekiplere bulut tabanlı iş birliği sağlayan ve güçlü bir yazılıma sahip olan Salesforce, bu uygulamayı satın aldı. Slack tam olarak 27,7 milyar dolara satıldı. Böylece bugüne kadarki en sağlam satın alım işlemlerinden bir tanesi yapıldı. Yine kurumsal şirketlere hizmet verecek olan bu iki uygulama böylece güçlerini birleştirmiş oldu.

Slack uygulamasının satış rakamı beklenenden yüksek oldu

Yaklaşık olarak son 2 yılda çok ciddi bir popülerlik kazanan Slack uygulaması zamanla bunu ileriye taşıdı. Pandemi döneminde zirveye çıkan uygulamanın sürekli olarak yeni özellikler getirmesi beğenilmesini kolaylaştırdı.

Slack uygulamasının satış rakamı

Stewart Butterfield, Eric Costello, Carl Henderson ve Serguei Mourachov, Slack uygulamasının kurucuları olarak biliniyor. Onları ikna etmek açıkçası pek kolay olmadı. Salesforce tarafından uzun bir süre takip edilen bu uygulama sonunda satın alındı. Böylece kurumsal markalara hizmet verebilecek en güçlü oluşumlardan bir tanesi ortaya çıktı.

Slack Connect özelliği geliyor! İşte detaylar

Kurumsal yazılımın iş akışını sağlamak isteyen Salesforce, muhtemelen kendisinden sürekli olarak bahsettirecek. Böyle bir uygulamaya satın almak istemesi boşa değil. Üstelik 27,7 milyar dolar gibi dudak uçuklatan bir ödeme yapmış olması agresifliğini artıracaktır. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.