MacBook Air M2 ne kadar hızlı?

MacBook Pro modelleri WWDC 2021'de piyasaya sürülecek

Apple, yıllık geliştirici konferansının açılış konuşmasına pek çok şey sığdırdı. WWDC aşamasında, şirket yöneticileri sonbaharda iOS 16 ve iPadOS 16’ya gelen en son iyileştirmelerin yanı sıra macOS, watchOS ve diğerlerinde yapılacak geliştirmelerin tanıtımını yaptı.

MacBook Air M2 ne kadar hızlı? Apple ayrıca bu yılki açılış konuşmasında  uzun süredir konuşulan ve beklenen yeni donanımı duyurdu: yeni M2 işlemciden güç alan yeni MacBook Air ve MacBook Pro.

MacBook Air M2

Yeni MacBook Air M2 adından da anlaşılacağı gibi Apple’in yeni dizüstü bilgisayarı, Apple’ın M1 yonga setlerinden %18’e kadar daha hızlı CPU performansı ve %35 daha hızlı GPU performansı sağlamayı vaat ettiği şirketin güncellenmiş M2 yonga setinde çalışıyor. Yeni MacBook Air ayrıca tamamen yeni bir tasarıma sahip – önceki modeldeki kama şekli gitti, çünkü yerini 11,3 mm kalınlığında ve sadece 2,7 poundda oldukça ince kalan daha kare bir tasarım aldı.

MacBook Air M2

MacBook Air M2 ne kadar hızlı?

MacBook Air M1, önceki modeldeki ekrandan %25 daha parlak ve bir milyar renk desteği olan 13,6 inç Liquid Retina ekrana sahip olacak. Ayrıca 1080p web kamerası, dört hoparlörlü ses sistemi, tam İşlev sıralı bir TouchID klavye ve fansız bir iç tasarıma sahip. Ne yazık ki, bu makinede hala yalnızca iki Thunderbolt bağlantı noktası var, ancak Apple, MagSafe şarjını özel bir güç bağlantı noktasıyla geri getirdi, bu nedenle en azından iki Thunderbolt bağlantı noktasından birini bir şarj kablosuyla bağlamayacaksınız. Pil ömrüne gelince, Apple, MacBook Air M2’de 18 saate kadar video oynatmayı tahmin ediyor. Yeni dizüstü bilgisayar, önümüzdeki ay 1,199 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

MacBook Air M2

M2 yonga seti de yakında 13 inç MacBook Pro’yu da vuracak ve şirketin en popüler dizüstü bilgisayarlarından birine benzer bir performans artışı sağlayacak. MacBook Pro M2, 8 çekirdekli bir CPU ve 10 çekirdekli bir GPU’ya, 24 GB’a kadar RAM ve 2 TB’a kadar depolama desteğine ve ayrıca 20 saate kadar pil ömrüne sahip olacak. Güncellenmiş 13 inç MacBook Pro M2 de gelecek ay satışa sunulacak ve fiyatı 1.299 dolardan başlıyor.

Mercedes-Benz bir milyon eski otomobilini trafikten çekiyor