MacBook Air 2022, M2 çipine sahip olacak

MacBook

2022 yılında çıkacak olan MacBook Air’in yepyeni bir ‘M2’ çipi kullanacağı ortaya çıktı.

Performans özellikleri belirtilmemiş olsa da, işlemci büyük olasılıkla en yeni MacBook Pro’ların beraberinde gelen M1 Pro ve M1 Max yongalarından daha güçlü olmayacak. MacBook Air, sonuçta profesyonel kullanıcılara yönelik değil ve paranın karşılığını veren bir cihaz ortaya çıkarıyor. M1 çipli mevcut MacBook Air’in hünerini zaten kanıtladığı için dizüstü bilgisayarın cansız bir performans sunacağı anlamına da gelmiyor.

Ayrıca, dylandkt bir dizi tweet’te yaklaşmakta olan MacBook Air’in bir kez daha herhangi bir soğutma fanı ile gelmeyeceğini iddia etti. Bu, ‘M2’ silikonunun bir kez daha yüksek verimli olduğunu ve daha az güç gerektirdiğini ve bunun da daha az ısı ürettiğini gösteriyor.

MacBook Air

Dizüstü bilgisayarın tasarımı hakkında da bilgi verildi ve mevcut 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerinde bulunandan farklı olarak daha kare bir tasarım için tanıdık kama şeklini ortadan kaldıracağı söyleniyor. Yaklaşan Air ayrıca daha ince ve daha hafif olacak.

Apple bir çentik ile beraber 1080p kamera barındıracak. ProMotion değişken yenileme hızı teknolojisi, MacBook Air 2022’ye gelmeyecek.

Bunun dışında 2022 MacBook Air, dylandkt’a göre USB C bağlantı noktaları, 30W güç adaptörü, tam boyutlu fonksiyon tuşları ve çoklu harici ekran desteğine sahip olacak.

Son olarak, dizüstü bilgisayarın başlangıç ​​fiyatının biraz artması bekleniyor. Renk seçenekleri iMac 24’te bulunanlara benzer olacak. Dizüstü bilgisayarın çerçeveleri ve klavyesi siyahtan kirli beyaza geçiş yapacak. M2 çipli yeni MacBook Air’in 2022’nin ortasında piyasaya çıkması bekleniyor.

Yeni Pixel 4 prototip fotoğrafları yayınlandı