iPhone SE 4 Beklenenden Daha Erken Çıkacak

iphone se 4 2025e ertelendi mcTW

iPhone SE 4’le ilgili iddialara bir yenisi daha katıldı. Taze bir rapor telefonun tahmin edilenden daha erken zamanda satışa sunulacağını ileri sürüyor. İşte detaylar…

Bloomberg’in yeni haberine göre iPhone SE 4, 2025’in başı gibi erken bir tarihte satışa çıkacak. Normalde telefonun 2025 baharında tanıtılacağı ve satışa çıkacağı söyleniyordu. Bloomberg çıkış tarihi dışında telefonun OLED ekrana ve Apple Intelligence desteğine sahip olacağını da vurguladı. Apple Intelligence ve yapay zeka özellikleri için ekstra parantez açmak gerekiyor. Çünkü yakın tarihli bir raporda SE 4’ün düşük RAM miktarıyla çıkabileceği ve bu yüzden de yapay zeka özelliklerinden yararlanmayacağından bahsediliyordu. Eğer yeni söylenti doğruysa 4. nesil iPhone SE üretken yapay zeka ve Apple Intelligence’tan yararlanmak için en ucuz seçenek olacaktır. Telefonun 500 dolar altında fiyatla çıkacağına yönelik tahminler var.

iphone se 4

Şimdiye kadar da iPhone SE 4’ün iPhone 14’ün kasasını kullanacağı iddia ediliyordu. Ancak farklı bir dedikoduya göre yeni iPhone SE, iPhone 16’la aynı kasayı ve arka kapağı paylaşacak. Apple’ın neden iPhone 14 kasasından iPhone 16’ya geçiş yaptığı belli değil. Belki de iPhone 14 üretimi sona doğru yaklaşırken, Apple üretim ölçeğinde maliyeti hesaplayarak iPhone 16 kasasını iPhone SE 4’te kullanmaya karar vermiş olabilir.

Yeni iPhone SE’de kasanın ve arka kapağın değişmesi kamerada da değişiklik yapılmış olabileceğini gösteriyor. Eski tarihli raporlarda iPhone SE 4’ün 48 MP’lik tek kameraya sahip olacağı belirtilmişti. Bir ihtimal yeni nesil SE modelinde çift kameraya geçiş yapılmış olabilir. Durum böyleyse iPhone 16’nın arka kapağının kullanılması normal.

M4’lü Mac mini Yeni Tasarıma Sahip Olacak