Lucifer TV Serisi Amerika’da Tartışma Yarattı!

tom ellis lucifer pilot

DC/Vertigo Comics’in popüler karakterlerinden Lucifer, beyaz cama uyarlandı. İlk iki bölümü geniş bir kitleye hitap edip, eleştirmenler tarafından beğeni kazansa da, Amerika’da tartışmaların gündemine oturdu.

Lucifer, Hristiyanlık inancında “Şeytanın” isimleri arasında bulunuyor. Ne var ki Marvel Comics’in “Mephisto” örneğindeki benzeri gibi, Lucifer da DC/Vertigo Comics’in çizgi roman figürleri arasında.

Sandman’ın yaratıcısı Neil Gaiman, Lucifer’ı, 1989’da Sandman çizgi roman serisinde yardımcı rolde kullandı. Figür, Sandman’ın popülerliği bile fersah fersah geride bırakarak geniş kitlelere hitap etti.

Lucifer

Çizgi romanın TV uyarlaması, 25 Ocak’ta ilk bölümüyle, FOX Channels’ta izleyicilerle buluştu. İkinci bölüm ise, 2 Şubat’ta yayınlandı. Lucifer, iki haftada, sadece Amerika Birleşik Devletlerinde 20 milyondan fazla izleyiciye ulaşıp, eleştirmenlerin de övgüsünü kazandı.

Ne var ki One Millions Mom isimli dernek, dizinin yayından kaldırılması için bir kampanya başlattı. Kampanyada, Şeytan’ın iyi karakter olarak resmedildiğinden dem vuruluyor. One Millions Mom, kampanyasında “Şeytan’ı etten kemikten bir kılığa indirgeyip, insani boyut ve sempati kazandırdılar. Bunu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullanıyor. One Millions Mom, biraz ironik şekilde şimdilik 130.000 imza toplayabildi.

Fox serisi, eski görkemli meleğin Cennet’ten kovulduktan sonra, Cehennem’den de sıkılıp, kendisine Dünya’da bir hayat aramasını konu alıyor. Mike Carey’nin senaristliği üstlendiği yapım, Tom Ellis, Lauren German, D. B. Woodside, D. B. Woodside gibi popüler isimleri kadrosunda bulunuyor. Dizinin yönetmenliğini ise Len Wiseman üstleniyor.