Lucifer, Cennete Yükseldi!

Lucifer Red Eyes 600

DC/Vertigo Comics’in televizyon serisi Lucifer, bazı kesimlerce çok tepki görmesine rağmen, Fox Studios’tan ikinci sezon onayını, yıl ortasında kapmayı başardı.

Lucifer Morningstar karakteri, İncil’den esinlenilmiş bir düşmüş melek figürünü esas alıyor. Neil Gaiman, 1990’lı yılların başlarında, söz konusu karakteri DC Comics evrenine, yan stüdyo Vertigo Comics aracılığıyla uyarlamış ve Sandman’den sonra, Lucifer de kendi çizgi roman serisine sahip olmuştu. Morningstar (Şafak Yıldızı), ilerleyen süreç içinde Sandman’in kendisinden bile çok daha popüler olmuştu. Öyle ki, DC evreni, Presence, Lucifer Morningstar, Michael Demiurgos ve Great Evil Beast karakterlerinin üzerine, “gotik” bir temel inşa etti.

Fox Studios, serinin yapım haklarını tüm tepkilere rağmen bünyesine kattı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki, “Bir Milyon Anne” derneği, serinin yayınlanmasına karşı (Stüdyonun Şeytan’ı övdüğü ve ‘sempatik bir karakter’ olarak yansıttığı savunuluyordu) imza kampanyası başlatsa da, Fox-DC ikilisi bunu pek ciddiye almadı.

Lucifer, henüz sekizinci bölümü yayınlanmasına rağmen, yüksek reytingler sayesinde ikinci sezonun yayınlanmasını garantiledi.

Lucifer

Tom Ellis, Laurel German, Kevin Alejondro, D. B. Woodside, Lesley-Ann Brandt’in baş rollerini paylaştığı TV serisinin yapımcılığını ise, CSI (Criminal Scene Investigation) ve Pirates of the Caribbean’dan tanıdığımız, TV ve sinema dünyasının efsanevi ismi Jerry Bruckheimer üstleniyor. Yönetmenlik koltuğunda ise Len Wiseman, Nathan Hope ve David Paymer gibi birbirinden usta isimler oturuyor.

Serinin ilk sekiz bölümü, sadece Amerika’da, ortalama 12 milyon kullanıcıyı ekran başına kilitlemiş durumda.