Daredevil’a Geri Sayım!

Marvel Punisher Daredevil Actor Jon Bernthal

Tüm dünyada izleyicileri, ekran ve monitör başına kilitleyen Daredevil serisinin ikinci sezonu için, son dört günlük periyota girildi. 

Çizgi roman devleri, sadece kuşe kağıtlarla değil, beyaz cam ve beyaz perdede de kıyasıya bir rekabet yaşıyor. Beyaz perdede, Detective Comics’in Dark Knight ve Man of Steel’ini bir kenara koyarsak, Marvel uyarlamaları, şimdilik bir adım önde. Avengers, Avengers: The Age Ultron, Deadpool, Wolverine ve X-Men: The Days of Future Past inanılmaz başarılar elde etti.

Daredevil

Şimdi beyaz perdeye dönelim. Bu alanda DC’nin birkaç adım önde olduğunu kabul etmek zorundayız. Arrowverse’den doğan Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow; hatta DC/Vertigo ortaklığının meyvesi Lucifer, dünya çapında başarı elde etti. Marvel, sıkça eleştirilen Agents Of SHIELD ile bu akıma karşılık vermeyi denedi. Ne var ki, Marvel’ın esas bombası ABC gibi bir hit kanalda yayınlanan Agents of Shield değil, Netflix özel gösterimi Daredevil oldu.

Charlie Cox’un baş rol görevi üstlendiği ve Deborah Ann Woll, Elden Henson, Rosario Dawson Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall, Bob Gunton, Ayelet Zurer, Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, Élodie Yung, Stephen Rider’in diğer rolleri paylaştığı Daredevil, tüm dünyada hem izleyicilerden, hem de eleştirmenlerden tam not aldı. Daredevil’in başarısı, Jessica Jones ve Defenders spin-off’larına da ilham kaynağı oldu.

Yapımın ikinci sezonu, uzun süren bekleyişin ardından, 18 Mart’ta, 13 bölüm olarak Netflix’de toplu halde yayınlanacak. Serinin yönetmenlik rolü ise Phil Abraham, Adam Kane, Ken Girotti ve Farren Blackburn gibi ustalarca paylaşılacak.