Dying Light: The Following Hakkında Her Şey!

Dying Light 2 Stay Human yine ertelendi

Korku-aksiyon türündeki Dying Light, üstün satış rakamları sayesinde bir güncelleme paketi ile ödüllendiriliyor.

Devasa bir oyun alanına sahip Dying Light, 2015 yılının Ocak ayında  Microsoft Windows, Linux, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için satışa sunulmuştu. Yapımcılar her ne kadar oyunu, Sony PS3 ve Xbox 360’a uyarlamak istese de, donanım kısıtlamaları nedeniyle bu gerçekleştirilememişti.

Dying Light, bir yıl içinde 5 milyondan fazla oyun müdavimine ulaşarak, ciddi satış başarısı elde etti. Techland tarafından geliştirilen yapım, aksiyondan ziyade korku-gerilim faktörünü ön plana sunmasıyla ziyadesiyle beğenildi. Şirketin diğer bir yapımı Dead Island’da zombi kesme-biçme işlemi uygulanırken, gerçekçi (senaryosunu saymazsak) oyunda insanoğlunun hayatta kalma dürtüsü, bilinmeyenle karşılaştığında tepkisi ve olay yerinden hızla ayrılma gereksinimleri temel alındı.

Birkaç hafta içinde  Microsoft Windows, Linux, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için satışa sunulacak genişleme paketi Dying Light: The Following, serinin temeline sadık kalarak ufak tefek değişiklerle, oyun müdavimlerinin kalbine hitap edecek.

The Following’te, haritanın büyüklüğü muazzam hala getirilirken, seyahat imkanları ve kullanabileceğiz taşıt sayısı katlanacak. Öncü oyunu bitirdiyseniz, haritadaki pek çok nokta emrinize amade olacak.

Dying Light'dan sempatik(!) bir karakter

Oyunda yepyeni ve daha vahşi kötüler bulunacak. “Driver Rank” isimli sistem sayesinde, taşıt kullanma ustalığınız sınıflandırılacak ve bu, beceri ağacınıza not olarak düşülecek. Oyunda, aracınızı modifiye edebileceksiniz. Yapımın, bu alanda Arkham Knight ile benzerlikleri bulunduğunu rahatça söyleyebiliriz.

Trust Rank’te ise, klasik RPG etmenleri var olacak. Ne kadar insanın size güvendiği, hangi anlarda size yardım edecekleri bu sistem sayesinde oyunla buluşacak. Böylece RPG-Aksiyon-Korku melezi karşınıza çıkacak.

Genişleme paketi, bu evrendeki nispeten usta isimlere hitap edecek. Zira asıl oyundan taşımak istediğiniz karakterin en az 18.seviyede olması şart.

Sistem gereksinimleri ise asıl oyuna uygun ve cebinizi, “biraz” yakabilir.

İşlemci:  Intel Core 2 Quad Q9650 3.0 GHz veya dengi
RAM: 6 GB
İşletim Sistemi: Windows Vista / 7/ 8/10 64 Bit
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4770 RV740 OR Nvidia GeForce 9800gt 1 GB ve üstü
Direct X  DX 11
Ses Kartı: DirectX Uyumlu
Gerekli saklama alanı: 40 GB