Samsung Galaxy S4’e Android 5.0 Lollipop geldi!

samsung galaxy s4

Samsung‘un 2013 yılında piyasaya sunmuş olduğu akıllı telefon modeli Galaxy S4 için Ülkemizde uzun bir zamandır beklenen Android Lollipop güncelleştirmesi nihayet yayınlandı.

Güncelleştirmeyi cihazınızın; Ayarlar – Cihaz Hakkında- Yazılım Güncelleştirmeleri kısmından yükleyebilirsiniz. Bu güncelleştirmeyi telefonunuza yükleyebilmeniz için telefonunuzda minimum 3 GB boş alanın olması gerekiyor.

Güncelleştirme ile ilgili yapılan değişikliklere biraz daha yakından bakacak olursak telefonda yerleşik gelen; “Müzik çalar, Takvim, Internet, Mesajlaşma, Rehber vb.” uygulamalarda köklü değişikliklere gidildiği görülüyor.

samsung galaxy s4

Biraz gecikmeli çıkmış olan güncelleştirme henüz tamamlanmışa benzemiyor. Performans ve batarya tüketimi konusunda sorunları olan güncelleştirmenin ilerleyen günlerde yeni bir düzeltme güncelleştirmesi almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gelen bu güncelleştirme kullanıcı ara yüzünde de köklü değişiklikleri beraberinde getiriyor. Sözde RAM: “Ana belle” kullanımında iyileştirmelerin olacağı beklenen güncelleştirme maalesef beklenen verimi sağlayamamış.

Facebook Baba oluyor!