Ascend Mate 7 İçin Android 5.1 Lollipop Görüldü

huawei ascend mate 7 android 5 1 lollipop

Huawei’nin başarılı phablet modeli için Android 5.1 Lollipop güncellemesi bir videoda görüldü. Ülkemizde de satılan Huawei Ascend Mate 7 için Android 5.1 Lollipop sürüm güncelleştirmesinin detayları haberimizde.

huawei-ascend-mate-7-android-5-1-lollipop-guncelleme

Huawei’nin 2014 yılında piyasaya çıkardığı phablet kategorisindeki Ascend Mate 7 modeli için Android 5.1 Lollipop sürümüne ilişkin bazı bilgiler ve bir video ortaya çıktı. Videoda, Huawei Ascend Mate 7 modeline yüklenmiş olan Android 5.1 Lollipop sürümü ve yeni özellikler görülebiliyor. Huawei Emotion 3.1 ve Android 5.1 Lollipop sürümüyle birlikte çalışan Ascend Mate 7 isimli akıllı telefonun güncelleştirmesinin ne zaman çıkacağı henüz belli değil.

Ekranı ikiye bölme özelliğinin geldiğini görüyoruz. Daha önce Samsung ve LG’de gördüğümüz “çoklu pencer” özelliği yani aynı anda iki uygulamayı tek ekranda çalıştırma özelliği bu güncelleme ile gelmiş. Yine Samsung tarafında gördüğümüz “tek elle kullanım modu” gelen özellikler arasında. Bu sayede tek elle bu dev ekranlı telefonu kullanmak daha da kolaylaşacak.

Huawei Ascend Mate 7’nin içerisinde kutudan çıktığında Android 4.4 KitKat sürümü bulunuyor. Heünz Android 5.0 Lollipop bile yayınlanmadı. Büyük bir ihtimalle bu cihaz Android 5.0’ı atlayarak direkt Android 5.1 Lollipop sürümünü alacak. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Android’in Batarya Ömrü Nasıl Uzar?