LinkedIn İçin Rusya Yasağı

link

Sosyal ağların verilerini ülke içinde depolaması için bir kanun çıkaran Rusya LinkedIn’i Engelledi. Konu hakkında düzenlenen soruşturma sonucunda suçlu bulunan LinkedIn için Rusya yasağı geldi.

LinkedIn için Rusya yasağı geldi. 2014 yılında çıkarılan bir yasa ile sosyal ağların Rus vatandaşlarına ait kişisel verilerini ülke içinde saklanmasını şart koşan Rusya LinkedIn’i engelledi. Bu konuda ne kadar ciddi olduğunu kanıtlayan bu kararı alan  Roskomnadzor adlı iletişim regülasyonları kurumu, yapılan soruşturmada LinkedIn’i suçlu buldu.

Erişimin bir gün içinde kesileceği belirtilirken, bazı internet servis sağlayıcıları şimdiden erişimi engelledi bile. LinkedIn yetkilileri ise Roskomnadzor ile bir toplantı ayarlayarak yasağın kaldırılmasını sağlamayı umduklarını açıkladı.

linkedin için rusya yasağı

Birçok kişi tarafından verilerin güvenliğinden çok, internet üzerinde devlet kontrolü ve baskı olarak algılanan bu yasa ilk kez bir ABD şirketine karşı uygulanıyor. LinkedIn ile başlayan bu uygulamanın ilerleyen dönemde Facebook ve Twitter’ın da başına benzer şeylerin gelebileceğinin habercisi gibi gözüküyor.

599 TL ‘ye Alabileceğiniz 10 Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon