LG’nin Yeni Akıllı Telefonu Türkiye’de

2013092516420123872

LG yeni tasarım akıllı telefonu olan G2’yi Hilton’da tanıttı. LG genel müdürü bu telefon modeliyle Türkiye’de daha fazla satış gerçekleştireceklerini belirtti. Biliyorsunuz ki LG, Türkiye’de pek tercih edilen bir marka değil. Ancak Güney Kore ve diğer ülkelerde LG tercih edilenler arasında üst sıralarda yer alıyor. Yani üretilen ürünler sağlam ve kaliteli ancak Türkiye’de LG, marka olarak çok geri sıralarda bulunuyor.

Bunu aşmak isteyen LG yönetimi yeni akıllı telefonunu bizzat kendileri tanıttı. Büyük bir tanıtım organizasyonu düzenlendi. Yeni bir tasarımla Türkiye’de de, kendilerine akıllı telefon piyasasında iyi bir yer edinmek istediklerini açıkladılar. Bu LG G2 modeli gerçekten tasarımıyla çok şık. Ayrıca gün boyu sizlere iyi bir batarya deneyimi yaşatacak bir niteliğe sahiptir. 3000mah batarya özelliğiyle telefon, gün içerisinde sürekli şarj edilmesi gereken diğer telefonlardan farklı. Bunun yanında görüntü kalitesi harika. Hareketli görüntülerde OIS teknolojisi kullanıldığı canlı ve mükemmel bir deneyim sunuyor. Ayrıca bu telefonun bir farkı da, yan tuşların olmamasıdır. Bunun yanında LG G2’de yan tuşlar, kullanıcıya kolaylık sağlaması için arka lensin altına yerleştirilmiş. Telefonu tutarken kolayca arkada ki tuşlara ulaşıp, gerekli işlemi yapmanız kolaylaşıyor. 5.5 inç ekranı, bir avuç içerisine sığacak şekilde tasarlanmıştır. Telefonun bir de misafir modu var. İkinci bir kullanıcıda kendi ayarlarını yaparak telefonunuzu kullanıyor. Kendisine ait bir tuş açma kilidiyle, kendi penceresinde istediğini yapabiliyor.

2013092516420123872

Bununla beraber müthiş bir video deneyimi yaşatmaya geliyor diyebiliriz. LG G2 telefonunda videolar için özel bir zoom var. Video çekimi sırasında sesin geldiği noktaya kendiliğinden odaklanıyor ve sesin gürültüden ayırabiliyor. Böylece videolarda ses kalitesi yükseliyor.

Anlayacağınız LG, G2 modeliyle Türkiye piyasasında sesini duyurmak için iyi bir çıkartma yaparak, tanıtımını gerçekleştirdi. Bundan sonrası satış rakamlarında. Başarılı mı? Yoksa başarısız mı olundu diye? Telefonun fiyatına gelince 1600 lira civarında. İphone 5S modellerine göre ucuz. 64 bit işlemciye sahip olmasa da, başarılı performans gösterebileceği kesin. Türkiye için uygun bir telefon olduğunu söyleyebiliriz.