Apple’da Harika Bir Ürün Daha

2013092510385662918

Daha iPhone 5S ve 5C modelleri üzerinde ki, tartışmalar sürerken Apple firması yeni bir bomba ile sahneye çıktı. Apple masaüstü bilgisayarı olan iMac cihazının yeni performanslı ürünlerini tanıttı.

3 gün içerisinde 9 milyon satan akıllı telefonlarının getirdiği kazançla övünen Apple, şimdi de, yeni versiyon iMac cihazlarından aynı performansı almayı düşünüyor. Başarılara doymayan Apple firmasının yeni bombası, masaüstü cihazlarında devrim yaratacak niteliklere sahip. Tasarım olarak mükemmelliğinden bahsetmeye gerek yok. Apple bu konuda çok ince düşünüyor ve tasarımlarını ona göre yapıyor. Biz teknik özelliklerinden bahsedelim.

2013092510385662918

İşlemci devi Intel’in son göz ağrısını iMac cihazlarında kullanmış Apple, Intel’in gururla sunduğu Haswell’i. Ekran kartına gelince mükemmel bir deneyim yaşatmaya hazırlıyor sizi Apple, Nvidia’nın GPU ekran kartlarını iMac cihazlarında kullandı. 27 inç iMac modelinde 32 GB ram özelliği var. Biliyorsunuz bu aralar ram fiyatları fırladı. Ama Apple, mükemmel bir bilgisayar tasarlamak için maliyetlerden kaçınmamış. Bunun yanında ekonomik ram sınıfı da var. 8 GB’lık ram’e sahip iMac cihazlarını da, tercih edebilirsiniz. 1 terrabyte genişliğinde Fusion marka sabit sizleri karşılıyor. Bu sabit disk NAND flash sistemiyle entegre olmuş hibrit bir sistem şeklinde. İsteyenler klasik sabit disk performansını tercih ederek fiyatlarını kendilerine göre cazip hale getirebilirler.

Bilgisayar kablosuz klavye ve kablosuz Magic Mouse sistemine sahiptir. Klasik internete bağlamda ağlarının aynında kablosuz 802.11ac sistemi de, yer alıyor. 4 adet USB 3 girişi bulunmakta. Ayrıca SD kart girişi yer almaktadır. DVI, VGA destekli DisplayPort’u da, bulunmaktadır. Özellikleriyle hayranlık uyandıran Apple firmasının iMac masaüstü cihazı, 1300 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülecektir. Profesyonel derecede olan iMac masaüstü cihazı, gerçek bir masaüstü isteyenlerin kaliteli tercihi olabilir.

Türkiye piyasasında ki fiyatları daha fazla olacaktır. 1800 liraya kadar çıkabilecek olan fiyatlar, bu türden bir bilgisayar için Türkiye piyasasına uygundur. Ama bu fiyat sadece tahmini bir fiyat. Daha düşük seyretmesi de muhtemel. Apple, yeni ürünleriyle piyasayı elini içerisine almayı biliyor. Ne diyelim. Rekabetin bu kadarı.