Bu Anti Virüs programlarını Kullanmayın

antivirus programi

Temmuz ve ağustos ayı için yapılan anti virüs algılama ve performans test sonuçları internete düştü. Bir çok anti virüs firması hem ücretli hem de ücretsiz olan ürünlerini test ettiler. Durum şudur: en kötü ücretsiz anti virüs Microsft’un Security Essantial oldu.

Bağımsız bir kuruluş olan Av-Test her sene düzenli olarak raporlar yayınlamakta. Böylece anti virüs programlarının kalitesi hakkında müşterileri sağlıklı bir şekilde bilgilendirmektedir. Biliyorsunuz ki pek çok firma kendisinin en iyisi olduğunu söyler ama, bağımsız bir firma tarafından gösterilen rakamlara bakıldığında durum hiç de öyle değildir. Microsoft’un Security Essantial’i bunlardan birisidir. Ücretsiz yazılım, listenin en sonunda yer aldı.

antivirus-programi

Peki en iyi olduğu söylenen Free Anti Virüs Avast’ın durumu nedir? Performans olarak gerileme kaydetti listede ancak çok iyi algılama ve kullanım standardı bakımında yüksek puanlar aldı. Listenin 10 sırasına yerleşti. AVG ise, Avast anti virüsün gerisinde kaldı. Ancak sıralamada yükselmesi dikkat çekti. Yine unvan olarak Avast, ücretsiz anti virüslerin en iyi olarak kaldı. Test aşamasında başarılı performans, algılama ve kullanım standardına ulaşan Panda Free anti virüs de, dikkat çekenlerden oldu.

Kısacası, ücretsiz anti virüs de kullanabilceğiniz programlar Avast, Panda ve AVG olarak sıralanıyor. Kullanmamanız gereken ise, Security Essantial anti virüs yazılımıdır. Peki ücretliler kısmında en iyi performansı kim gösterdi? Bitdefender Internet Security 2013-2014 yazılımı aldığı tam puanlarla birinci sırada yer aldı. İkinci olarak ise, karpensky Lab Internet Security belirlendi. Norton ise üçüncü oldı. BullGuard listenin yedinci sırasında yerini aldı.

 

Bu listeye internet ulaşarak, ödeyeceğiniz paranın değeceği bir yere yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Kullandığını anti virüsünde performansını göre bilirsiniz. Daha iyi bir güvenlik kalkanı için bu testleri dikkate almak önemlidir. Bu testlerin bir katkısı da, her zaman yazılım firmalarının öne geçmek için çalışmalarını sağlaması. Her firma kendisini ilk sırada görmek istiyor. Bunun için sıkı şekilde çalışmaları, internet açıklarını kapatmaları, daha güvenli bir internet ağını oluşması için yarar sağlıyor. Kazanan herkes oluyor yani…