LG Pay 2021’e kadar kapanacak

LG Pay 2021'e kadar kapanacak

LG akıllı telefon işinden ayrılırken şirket artık kaçınılmaz olanı duyuruyor: kendi akıllı telefonları için başlattığı ödeme hizmetini kapatması gerekiyor. LG Pay yakında herkesle vedalaşacak.

LG, Nisan ayında, yıllarca süren zayıf donanım satışlarının ardından akıllı telefon işinden ayrıldığını duyurdu. Şirket, mevcut telefonlarını Android güncellemeleri ve güvenlik düzeltmeleriyle desteklemeye devam edeceğine söz verdi, ancak bazı akıllı telefonlarındaki en az bir özellik çok daha uzun sürmeyecek: LG Pay. Mesaj artık LG Pay web sitesinde görülebilir. “LG Pay’in değerli bir müşterisi olduğunuz için teşekkür ederiz! LG Pay’in 2021’in geri kalanında aşamalı olarak kullanımdan kaldırılacağını ve kullanımdan kaldırılacağını üzülerek bildiririz.” LG Pay’in kapanması için somut bir tarih yok, ancak LG Pay kullananlar LG telefonlarında her zaman Google Pay’e geçebilirler. LG Telefonlarının LG Pay’de desteklediği manyetik şerit özelliği artık Google Pay’de desteklenmeyecek.

lg pay

Samsung, yıllardır amiral gemisi akıllı telefonlarında aynı özelliği sunsa da artık Galaxy S21 serisinden itibaren sunmuyor. NFC terminalleri, Samsung Pay’in ilk piyasaya sürüldüğü 2015’te olduğundan çok daha yaygın. LG, Google ve Samsung’un ödeme uygulamalarına rakip olmak için ilk olarak 2017’de kendi ödeme hizmetini başlattı. 2018’de, hizmet daha yeni orta sınıf cihazlara indirildi ve ödeme hizmetinin Amerika Birleşik Devletleri’nde manyetik şeritli terminaller desteğiyle başlaması 2019 yazında gerçekleşmişti. Hizmeti kullananlar uzun yıllar boyunca keyifle yararlanamadan LG’nin mobil sektöründen çekilmesiyle veda etmek durumunda kalacak.

TikTok piyasa değeri dudak uçuklatıyor: Twitter bile geride kaldı