Çin’de yeni bir virüs salgını başlayabilir: İlk defa ortaya çıktı

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre Çin’de yeni bir virüs salgını ortaya çıkabilir. Henüz Covid-19 pandemisi atlatılmamışken bu büyük bir sürpriz yaşattı.

Her geçen gün daha fazla kişiye bulaşan Koronavirüs, endişe yaratmaya devam ediyor. Özellikle Hindistan gibi ülkelerde durum daha trajik hale geldi. Salgının başlangıç noktası olan Çin dikkatsiz davranmakla suçlanıyor. Şimdi ise yeni bir suçlama daha yöneltilmeden ülke erken davranmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz saatlerde Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından bir açıklama yapıldı. Çin’in Jiangsu eyaletinde bir kişide kuş virüsü görüldüğü ifade edildi. Bugüne kadar ilk defa bir insanda böyle bir virüs görüldü.

Çin’de yeni bir virüs salgını endişe yaratıyor

H1ON3 olarak bilinen bu virüs normal şartlarda sadece hayvanlarda görülüyor. Bugüne kadar hiçbir zaman insanda böyle bir virüse rastlanmadı. Bu nedenle büyük bir endişe yarattığını söyleyebiliriz. İşin daha tuhaf olan tarafı ise başka insanlara bulaşıp bulaşmadığı ile ilgili.

Çin'de yeni bir virüs

Kuş gribi olarak da bilinen bu virüsü kapan 41 yaşındaki bir adam yüksek ateş ve benzer semptomlarla hastaneye kaldırıldı. Bu virüsü taşıyan ilk insan olarak kayıtlara geçen bu adamın başka birisine bulaştırıp bulaştırmadığı ise net değil. Daha doğrusu yetkililer konu ile ilgili yeterince bilgi elde edemedi.

Dünya corona virüs tablosu – 1 Haziran

Wuhan Üniversitesi Patojen Biyoloji Bölümü tarafından yapılan açıklamalarda bu virüsün vahşi kuşlar ve kümes hayvanları için ölümcül olduğu söylendi. Ancak insanlar için ne tür etkiler oluşturabildiği henüz kesin değil. Tüm dünya Çin’den gelebilecek virüs haberleri ile tetikte.