LG G7 ve Galaxy S9 arayüz karşılaştırması

lg g7 ve galaxy s9

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon pazarının son günlerdeki iki gözde modeli LG G7 ve Galaxy S9 bir kez daha karşı karşıya geliyor. İşte iki modelin kullanıcılara sunduğu arayüz detayları.

Bilindiği üzere akıllı telefon sektörüne hakim olan iki farklı işletim sistemi mevcut. iOS ve Android. iOS zaten klasik bir arayüze sahip. Yani iPhone 5s ve sonrasında hangi iPhone modelini alırsanız alın, büyük bir farklılıkla karşılaşmıyorsunuz.

LG G7 ve Galaxy S9 karşı karşıya geliyor

Fakat iş Android’e geldiğinde mesele biraz daha karışık bir hal alıyor. Çünkü Google, üreticilere saf Android sürümünü veriyor. Üreticiler ise bu saf Android sürümünü kendi arayüzleriyle birleştiriyorlar. Hal böyle olunca ortaya tamamen farklı arayüzler çıkıyor.

Bu arayüzlerden bazıları fazlasıyla kullanışlıyken, bazıları ise fazla karmaşık olabiliyor. Bu hususta özellikle Çinli akıllı telefon üreticilerinin hayli başarılı işler çıkardıklarını söylemek mümkün.

Peki ya Güney Kore tarafında işler nasıl ilerliyor? Bu yazımızda Güney Koreli iki şirketin son amiral gemisi modellerini arayüzler bazında karşı karşıya getiriyoruz. LG G7 ve Galaxy S9.

Elbette hangi arayüzün daha iyi olduğu konusunda herhangi bir yorumda bulunmayacağız. Sonuçta bu kullanıcının tercihine ve zevkine göre değişen, göreceli bir unsur. Biz sadece LG G7 ve Galaxy S9 modellerinde, en çok kullanılan menülerin nasıl bir görünüme sahip olduğunu sizlerle paylaşacağız. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu arayüzlerle başbaşa bırakalım.

Not: Soldaki arayüzler LG G7 ThinQ, sağdaki arayüzler ise Galaxy S9 modeline aittir.

iPhone SE2 çıkış tarihi netleşti