Android 14 ile yeni dosya biçimi desteği gelecek

Google, Android 14 için çalışmalarını sürdürüken sürüm için birçok yeni özellikle eklenecek. Son gelen bilgilere göre de yeni dosya formatları eklenecek.

Android 14 ile beraber daha fazla dosya biçimi eklemek için çalışıyor. Daha önce Google’ın Android 13 çalıştıran Pixel akıllı telefonlarda exFAT dosya biçimi için destek eklediği bildirilmişti. Diğer OEM’lerin, formatın sahibi olan Microsoft’tan lisanslı destek aldığı göz önüne alındığında, bu biraz kafa karıştırıcıydı. exFAT piyasaya sürüldüğünde, çok sayıda Linux, Android ve diğer cihaz çekirdeğinde bir dizi gelişmeyi tetikledi.

Microsoft’un öncülük ettiği başka bir format olan NTFS, exFAT ile karşılaştırıldığında tamamen farklı bir durum diyebiliriz. Okuma/yazma yetenekleri, Çekirdek sürüm 5.15’e entegre edilmiştir. Esper’den Mishaal Rahman, Ağustos ayında bu sürüme dayalı bir Android 13 çekirdeği bildirdi. Öte yandan, işletim sisteminde desteğini etkinleştirmek için Android’in depolama montaj işlevi olan hacim arka plan programının buna göre değiştirilmesi gerekiyor. Bu değişikliği ise sadece Google değiştirebilir. 

Android 14

Dolaylı olarak, Android’de NTFS biçimi desteğinin etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğine yalnızca Google karar verebilir. Rahman’a göre Google, yaygın NTFS hatalarını onaran bir program oluşturdu ve entegre etti. Bu, şirketin daha geniş bir NTFS destek uygulaması üzerinde aktif olarak çalıştığını gösterebilir ve bu da uygun Android 13 cihazlarının yanı sıra gelecekteki bir Android sürümünü çalıştıran herhangi bir cihazın bu özellikten faydalanması olasılığının kapısını açıyor.

Ancak, ilk aşamada belirli akıllı telefonlarla veya yalnızca Google Pixel akıllı telefonlarla sınırlı olabilir. Tüm Android 14 akıllı telefonların NTFS dosya biçimini destekleyeceğini varsayılabilir, ancak kesin olmadığını hatırlatalım.

Honor Magic 5 serisi özellikleri ortaya çıktı