Google Pixel 2 ekranı LG olacak!

LG display

Google I/O 2017 yaklaşırken yeni Pixel 2 telefonlar hakkındaki soru işaretleri artıyor. Tahminler LG ile partnerliği işaret ediyor.

Hemen her yıl Google telefonlarını hangi markanın üreteceği konusu gündeme geliyor. Bu yıl da bir değişiklik yok. Google I/O 2017 yaklaşırken, yeni Google ürün ve servisleri duyurulmadan önce tahminler, sıradaki akıllı telefonlar için LG markasını işaret ediyor. Son dönemlerde Google telefonları ülkemizde satılmasa da, Android tarafının öncü modelleri olarak kabul edildiği için ilgi çekiyor.

Pixel 2 ismiyle beklenen telefonlar için bu yıl Google’ın LG ile anlaşacağı söylentileri ağır basıyor. Ekran konusunda önemli yenilikler beklenmesi Google’ı bu noktada çaresiz bırakmış olabilir. Çünkü ekran üretimi konusunda sektörde öncü firmalardan bir tanesi olan LG, diğer üreticilere göre daha esnek çözümler sunabiliyor.

İddialar, Google’ın LG’ye ekran tarafında 880 milyon dolar yatırım yapacağı yönünde. Yeni bir OLED ekran geliştirilmesi için yapılacağı söylenen bu yatırımın ilk meyvesi Google Pixel 2 isimli telefonda karşımıza çıkacak. LG Display tarafından üretilecek olan ekran panellerinin detayları henüz bilinmiyor.

Geçtiğimiz yıl duyurulan Pixel ve Pixel XL modellerinde Samsung tarafından üretilen AMOLED ekranlar kullanıldı. Ancak görünüşe göre Google, yeni bir üretici arayışı içerisinde.

2017 yılı için Samsung’un üretim hacminin dolmuş olma ihtimali var. Çünkü Apple’ın Samsung ile 70 milyon OLED ekran üretimi için anlaştığı haberi daha önce ortaya çıkmıştı. Bakalım Google Pixel 2 modelinde nasıl bir ekran yer alacak? Detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Dev Karşılaştırma: iPhone 7 Plus vs Galaxy S8+ vs Galaxy S7 Edge