Samsung, yeni Exynos çiplerini tasarlamak için Yapay Zeka kullanacak

ssa

Samsung, şirketin yeni çiplerini oluşturmak için Yapay Zeka (AI) kullanacağını onayladı ve önde gelen bir çip tasarım yazılımı firması olan Synopsys’in yeni yazılımını kullanacağını da sözlerine ekledi.

Samsung, çiplerini yapay zeka kullanarak tasarlayan ilk şirketler arasında yer alırken, Google ve NVIDIA gibi diğer şirketler de yapay zeka kullanarak çip tasarlamaktan bahsetti. Synopsys’in DSO.ai adlı aracı, şirketin halihazırda düzinelerce başka şirketle çalıştığı göz önüne alındığında daha büyük bir ayak izine sahip olabilir.

Samsung, Exynos çiplerini tasarlamak için Yapay Zeka kullanacak

Birkaç ay önce, Google araştırmacıları, veri merkezlerinde AI programlarını eğitmek ve çalıştırmak için kullandığı Tensor çiplerindeki bileşenleri düzenlemek için AI’yı kullanmayı tanımladı. Google’ın bir sonraki akıllı telefonu Pixel 6 serisi, Samsung tarafından üretilen özel bir çipe sahip olacak.

Belirtildiği gibi, Samsung ve Google dışında, NVIDIA ve IBM de dahil olmak üzere diğer şirketler de AI güdümlü çip tasarımıyla uğraşıyorlar . Bir de Synopsys’in rakibi olan ve aynı zamanda yeni çipler için haritalama planlarına yardımcı olacak AI araçları geliştiren Cadence var.

Synopsys ve diğer tüm şirketler tarafından kullanılan mevcut yapay zeka yaklaşımı, bir çipin tasarımını çözmek için pekiştirmeli öğrenme adı verilen bir makine öğrenimi tekniği kullanır. Ödül veya ceza yoluyla bir görevi gerçekleştirmek için bir algoritmayı eğitmeyi içerir.

Teknoloji, bileşenlerin yerleştirilmesi ve bunların birbirine bağlanması dahil olmak üzere bir tasarımın temellerini otomatik olarak çizebilir. Bu, simülasyonda farklı tasarımlar denenerek ve hangilerinin en iyi sonucu verdiğini öğrenerek elde edilir.

Pixel 6, Android 12 Beta 4 Sızıntısı ile şekillendi